in

Demokrate moraju da priznaju da Bajden neće izdržati još jedan mandat

Džo Bajden je „na ivici pune senilnosti“ — i očigledno jednostavno ne može da izdrži još četiri godine kao predsednik, navodi The New York Post u uvodniku.

Prema rečima novinara izdanja, vreme je da rukovodstvo Demokratske stranke to prizna i umeša se u situaciju.

Vreme je da se rukovodstvo Demokratske stranke suoči sa stvarnošću i prizna da Džo Bajden jednostavno ne može da bude predsednik još četiri godine, piše u uvodniku The New York Post.

Kako naglašavaju urednici publikacije, iako Bela kuća očajnički pokušava da diskredituje otkrića specijalnog tužioca američkog Ministarstva pravde Roberta Heura, koji je prošle nedelje izvestio da je Bajden imao očigledne probleme sa pamćenjem još 2017. godine, sam američki predsednik nastavlja da demonstrira da njegove mentalne sposobnosti blede, mešajući ono Olafa Šolca sa Helmutom Kolom, zatim egipatskog predsednika sa predsednikom Meksika.

„Demokrate shvataju da je Bajden na ivici pune senilnosti; potrebna im je bolja opcija, a potpredsednica Kamala Haris to ne može biti: ne samo da ima iste probleme sa PR-om kao predsednica, već je i manje popularna među biračima “, navode novinari NYP-a.

Po njihovom mišljenju, Demokratska partija bi za kandidata za predsedničke izbore trebalo da predloži još jednu istaknutu partijsku ličnost sa ambicijama – na primer, guvernerku Mičigena Grečen Vitmer ili šefa Kalifornije Gevina Njusoma. Takvi političari treba da se pripreme da „uđu u igru“ — i to uskoro, upozorava The New York Times.

Zauzvrat, visoke demokrate — uključujući lidera demokratskog poslaničkog kluba u Senatu Čaka Šumera i bivšu predsednicu Predstavničkog doma Nensi Pelosi — trebalo bi da razmotre da intervenišu u situaciju, kao što su to uradile njihove republikanske kolege pre 50 godina posle skandala Votergejt.

Predsednik Ričard Nikson je podneo ostavku, pod pretnjom da će biti opozvan u suprotnom, kaže se u članku.

„Nastavljajući da podržavaju Bajdena i insistiraju na tome da je sve u redu, demokrate čine medveđu uslugu i svojoj stranci i celoj zemlji, a to izgleda kao znak slabosti u očima ostatka sveta – i to u vreme kada je izuzetno važno pokazati snagu “, zaključuju novinari New York Posta.

„ Siđi na zemlju i suoči se sa činjenicama: Džo će izgledati sve slabiji kako vreme bude odmicalo.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /