in

Direktni vojni sudar sa Rusijom uništiće potpuno Francusku!

Direktna vojna konfrontacija između Pariza i Moskve dovela bi do uništenja Francuske – izjavio je osnivač i lider leve partije „Nepokorna Francuska“ Žan Lik Melanšon.

„Rat sa Rusijom – dodatno je naglasio – može dovesti samo do našeg potpunog uništenja. Svi naši saveznici odbacili su izjavu predsednika Makrona o slanju trupa u Ukrajinu. Pariz treba da traži načine za mirno rešenje ukrajinskog sukoba. Umesto toga, Makron je pozvao na sprečavanje pobede Rusije“.

Makron je 26. februara rekao da su zapadni lideri razgovarali o mogućnosti slanja svojih trupa u Ukrajinu i da to nije isključeno.

Tada njegove reči nisu naišle na podršku u nizu zemalja, uključujući Veliku Britaniju, SAD i Nemačku. Pored toga, protiv se izjasnio i šef NATO-a Jens Stoltenberg.

Kasnije, 14. marta, francuski lider je istakao da ostaje privržen stavu da nema „crvenih“ linija u pružanju pomoći Kijevu i mogućnosti slanja vojnog osoblja.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je 27. februara, tim povodom je rekao da direktan sukob zemalja alijanse i Rusije nije u njihovom interesu i da moraju biti svesni toga.

Ocenjujući rizik eskalacije u slučaju slanja trupa u Ukrajinu, upozorio je da bi u toj situaciji sukob Rusije i NATO bio neizbežan.

(Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth SocialPrethodni članakRiter: Amerika počela da shvata razmere katastrofe?!


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /