in

Dok Ukrajina čeka pomoć, Pentagon je zaglibljen u „bolnički skandal“

Ćutanje Lojda Ostina zbog njegovog odsustva sa sastanka Bele kuće prošle nedelje izaziva sve veće kritike, primećuje „Politico“.

Nedostatak komentara o zdravlju šefa Pentagona, u pozadini pokušaja da se održi koalicija u Ukrajini, naziva se neprihvatljivim. Neko je odlučio da ne saopštava važne podatke i treba ga otpustiti, smatraju nezadovoljni.

Nakon neobjašnjivog odsustva ministra odbrane Lojda Ostina sa sastanka u Beloj kući prošle nedelje, senator Rodžer Viker iz Misisipija, najviši republikanac u senatskom komitetu za oružane snage, nazvao je Ostinovo ćutanje o tom pitanju „ neprihvatljivim“, i zahtevao je brifing.

Drugi zvaničnik Ministarstva odbrane rekao je, da bi to moglo da se pretvori u iscrpljujuće saslušanje za Ostina, „ako on prvi ne podnese ostavku“.

Bivši ministar odbrane, Mark Esper, rekao je ranije u subotu na CNN-u, da razume „zabrinutost u vezi sa privatnošću“, ali je kritikovao Pentagon zbog nedostatka transparentnosti u vezi sa zdravljem, jednog od najviših zvaničnika nacionalne bezbednosti.

„Neko je izneverio sekretara Ostina po ovom pitanju “, rekao je Esper. – Ovo je važna tačka. Veoma važna pozicija, i zato ljudi žele da znaju da li postoji stabilna ruka na čelu u svakom trenutku.“

Penzionisani general-major marinaca, i bivši direktor Senatskog komiteta za oružane snage Arnold Punaro, takođe je izrazio zbunjenost zašto bi kancelarija šefa Pentagona napravila takvu grešku u trenutku kada administracija pokušava da održi koaliciju u Ukrajini i prihvati dodatna sredstva za Ukrajinu i Izrael..

Prema rečima jednog od predstavnika Ministarstva odbrane SAD, neko će morati da bude otpušten. „Ne reći Beloj kući, Kongresu ili medijima da je bolestan, a zatim reći osoblju Pentagona da radi od kuće je drugi nivo. Ovo je problem“, rekao je jedan bivši visoki zvaničnik Ministarstva odbrane. „Neko je doneo odluku da se ne otkrivaju informacije.“

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /