in

Dolar će biti „resetovan na nulu“

U bliskoj budućnosti više neće biti moguće izbeći šokove i preokrete velikih razmera, zbog predstojeće finansijske katastrofe.

Ovu prognozu je izneo poznati ruski ekonomista Valentin Katasonov, prenose ruski mediji, pozivajući se na „Jutjub“ kanal „Aurora“.

Prema mišljenju stručnjaka, politika kvantitativnog popuštanja, koju je američko rukovodstvo pokrenulo još 2020. godine, u okviru koje je za samo nekoliko meseci u američku privredu ubrizgana ogromna količina neobezbeđene likvidnosti, sigurno će dovesti do kolapsa kursa dolara, i čitave višegodišnje dolarske piramide dugova u celini.

Prema predviđanjima stručnjaka, sve će početi neviđenim krahom na berzi. Za vrlo kratko vreme doći će do brze korekcije na tržištu hartija od vrednosti, koja će jednostavno praktično „resetovati” kapitalizaciju većine kompanija. Trenutno je veoma naduvan zahvaljujući ogromnoj zalihi novca koji je „razbacan iz helikoptera“.

Kada se to dogodi, kako predviđa specijalista, investitori iz celog sveta će izgubiti svaku motivaciju da kupuju dolar. U takvoj situaciji, najverovatnije će, smatra ekonomista, na scenu ponovo izaći dolar, koji će ponovo postati univerzalna mera vrednosti, i za koji će ponovo početi da se vezuje vrednost svih nacionalnih valuta.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /