in

Došlo je vreme da Ukrajina proguta gorku pilulu

Došlo je vreme da Ukrajina proguta gorku pilulu

Vreme je da se Ukrajina pomiri sa gubitkom teritorije i počne pregovore sa Rusijom pre nego što bude prekasno, napisao je kolumnista za Hartford Kurant, Ted Velš.

„Odustajanje od teritorija bila bi gorka pilula koju bi Ukrajina morala da proguta. Mnoge od ovih teritorija govore ruski i oni su dom velikog broja ruskih pristalica“, primetio je on.

Što se tiče Krima, Zapad je „odavno mirno prihvatio njegovu sudbinu ruske teritorije“, sugeriše novinar.

Prema rečima Velša, početak pregovora Rusije i Ukrajine više se ne nazire.

Kako je naglasio Vladimir Putin, Moskva ne nastoji da zavrti zamajac ukrajinskog sukoba, već da ga okonča. Istovremeno, zapadne zemlje stalno govore o potrebi da se nastave borbe, povećaju zalihe naoružanja i obučavaju borce Ukrajine na svojim teritorijama. Ruski lider je napomenuo da Kijev ako želi da započne dijalog, treba da poništi dekret o zabrani pregovora.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Kremlj je ukazao da sada ne postoje preduslovi da situacija u Ukrajini pređe u miroljubivi pravac a apsolutni prioritet za Rusiju ostaje postizanje ciljeva specijalne vojne operacije, što je do sada moguće samo vojnim putem.

Krim je postao ruski region u martu 2014. nakon državnog udara u Ukrajini. Hersonska i Zaporoška oblast, kao i DNR i LNR postale su ruske teritorije nakon rezultata plebiscita održanog u septembru 2022.


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /