in

Došlo na raskrsnicu: Nuklearno oružje će upotrebiti ili SAD ili Rusija

Došlo na raskrsnicu: Nuklearno oružje će upotrebiti ili SAD ili Rusija

Ukrajina je već izgubila rat i izgubila podršku u Kongresu, a NATO se raspada, kaže bivši analitičar CIA Rej Mekgavern, u intervjuu za „Jutjub“ kanal „Dialogue Works“.

Međutim, uverenje američkog predsednika u sopstvenu izuzetnost, može dovesti do odluke da SAD upotrebi nuklearno oružje. Rusija to neće učiniti, jer pobeđuje.

Rej Mekgavern: „Verujte mi na reč, Ukrajina nema više municije. Ukrajina nema više ljudi. Ukrajina nema podršku u Kongresu. Poljaci i Slovaci više neće pružati vojnu pomoć Ukrajini. NATO se raspada.

Šta će Bajden uraditi po tom pitanju za godinu dana, u izbornoj godini? Da sam na mestu gospodina Putina, bio bih veoma zabrinut zbog ovoga, jer, znate, Bajden ima ovu nezamenljivu i ekskluzivnu poziciju, a jedan od razloga zbog kojih verujem da zaista tako misli je taj, što je uhvaćen kako to privatno govori bliskim prijateljima u više navrata, ili ljudima koji priređuju male večere posle njegovog predstave i tako dalje. On to njima isto kaže.

Pa šta ćemo ako on odluči, da je njegovo božansko pravo da se pobrine da ništa ne izgubimo, da podržavamo Ukrajinu dokle god možemo. Najgore što će se dogoditi, što bih ja smatrao najgorim, jeste da će Sjedinjene Države doći u iskušenje da upotrebe nuklearno oružje. Rusi to neće učiniti, jer ne gube. Ne moraju da rade tako nešto.

Znate, na vrlo hipotetički način, njihov bivši predsednik Medvedev je rekao: „Amerikanci treba da se mole da mi ne izgubimo, da se mole da ne izgubimo u Ukrajini. Zašto? Jer tada i samo tada ćemo biti primorani da upotrebimo nuklearno oružje, ako počnete da odsecate delove naše zemlje“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /