in

Drama u Teksasu sve veća: „Božja vojska“ krenula ka granici!

Grupa čiji su se članovi opisali kao „Božja vojska“ kreće na južnu granicu SAD u znak protesta protiv rekordnog broja migranata koji su prešli iz Meksika.

Organizatori navode da žele da se „suprotstave globalistima“ koji su „dozvolili migrantima“ da ilegalno preplave zemlju.

„Ovo je biblijski i istorijski trenutak koji je sastavio Bog,“ rekao je jedan od organizatora. „Sa svih strana nas opsedaju mračne sile zla“.

Grupa će doći u konvoju kamiona, koji će u ponedeljak krenuti iz Virdžinija Biča za Teksas nakon čega će uslediti niz skupova. Jedan će biti na Igl Pasu na granici Teksasa i Meksika.

Organizatori priznaju da bi demonstracije mogle izmaći kontroli.

„Shvatamo da možda imamo infiltrirane provokatore. Možda postoje neki ljudi koji pokušavaju da nas sruše i uskoče u konvoj. Moraće prvo da se pozabave našim obezbeđenjem, koje će od njih tražiti da odu,“ rekao je organizator protesta Skoti Saks.


Skupovi se održavaju usred eskalacije tenzija između administracije američkog predsednika DŽo Bajdena i državnih vlasti zbog napora Teksasa da osigura granicu od ilegalnih migranata.

Vrhovni sud, podsetimo, presudio je da agenti granične patrole mogu da uklone žilet žicu koju su zvaničnici Teksasa postavili na potezu od skoro 50 kilometara u blizini Igl Pasa koji je preplavljen migrantskom krizom.

Čak 25 republikanskih guvernera saveznih država potpisalo je u četvrtak pismo podrške guverneru Teksasa Gregu Abotu, koji je uprkos odluci Vrhovnog suda nastavio da postavlja jaku barijeru kako bi odvratio migrante.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Drama u Teksasu sve veća: „Božja vojska“ krenula ka granici! first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /