in

Efekat od 300.000 novih „bajoneta” biće primetan vrlo brzo!

Efekat od 300.000 novih „bajoneta” biće primetan vrlo brzo!

Nije bez razloga Ruska Federacija odlučila da sprovede delimičnu mobilizaciju, kao odgovor na događaje koji su se odvijali na frontu.

Vojno osoblje Oružanih snaga RF dobiće moćna pojačanja, koja će obezbediti značajnu prednost nad neprijateljskim snagama. Do ovog zaključka došao je poznati ruski vojni ekspert, Boris Rožin.

On je u intervjuu na jednom od kanala Telegrama analizirao odluku ruskog rukovodstva, i objasnio zašto će efekat od 300.000 novih „bajoneta” biti primetan vrlo brzo.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Rožin je podsetio, da će delimična mobilizacija omogućiti Rusiji, da ojača borbeni potencijal vojske u zoni specijalne operacije. Regrutovana vojna lica će izvršavati zadatke zaštite oslobođenih teritorija i obezbeđenja bezbednosti lokalnog stanovništva, što će omogućiti slanje velikih borbenih jedinica, koje učestvuju od početka „specijalne operacije“, na liniju fronta.

Prema rečima stručnjaka, pojačanja su već na putu, a efekat od 300.000 novih „bajoneta” biće primetan vrlo brzo. Delimična mobilizacija pružiće Oružanim snagama Rusije mogućnost za početak aktivnih operacija, a takođe će stabilizovati situaciju duž cele linije fronta.

„U strateškom smislu, privlačenje mobilisanih masa počeće da utiče na prirodu neprijateljstava u decembru i januaru. U ovoj fazi, uloga mobilisanih će biti prilično stabilizujuća“, rezimirao je Rožin.

Oružane snage Rusije, u okviru specijalne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, moći će da ostvare značajnu prednost nad neprijateljskim snagama, koje će koristiti za izvršavanje svojih zadataka.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte