in

EKSPERT: SAD su namerno priredile performans sa padom rakete u Poljskoj

EKSPERT: SAD su namerno priredile performans sa padom rakete u Poljskoj

Sjedinjene Američke Države namerno su priredile scenu sa raketiranjem Poljske, kako bi demonstrirali opasnost od eskalacije sukoba između Ruske Federacije i NATO-a, otkrio je politikolog Boris Mežujev.

„Uprkos očiglednoj realnosti, eksplozija u Poljskoj bi se mogla zamisliti kao udar Moskve. Međutim, kada je reč o Oružanim snagama Rusije, bilo bi nemoguće da rakete negde slučajno padnu, jer su naše rakete precizne“, izjavio je Mežujev.

Prema njegovim rečima, ovo je bila svojevrsna aluzija na karipsku krizu. U isto vreme, nakon incidenta, NATO je mogao da uđe u neprijateljstva.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Svi su unapred znali, kako primećuje ekspert, da rakete pripadaju Oružanim snagama Ukrajine. On je skrenuo pažnju na dramatizaciju situacije, koja je bila ispunjena „agresivnim izjavama miljenika SAD, kao što su Slovačka, Poljska i Ukrajina“.

„Sjedinjene Države su upravo napravile šou“, zaključio je Mežujev.

Američki lider Džo Bajden, obavestio je partnere u NATO-u, da je projektil iz ukrajinske protivvazdušne odbrane. Iste izjave, dali su generalni sekretar vojnog bloka Jens Stoltenberg, i poljski predsednik Andžej Duda.Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /