in

Evo šta će biti okidač i kako da sačuvate novac

Savremeni globalni finansijski sistem je struktuiran tako, da kada dođe do bilo kakve kataklizme ili krize, samo dva dobra sigurno poskupe.

O tome je govorio poznati ruski ekonomista Mihail Hazin, prenose ruska izdanja pozivajući se na radio stanicu „Moskva govori“.

Prema njegovim rečima, što se katastrofa brže približava, to brže raste vrednost dolara i zlata. Mnogo decenija, ova dva dobra služila su kao ekonomsko „sklonište“, omogućavajući njihovim vlasnicima da sačuvaju svoj novac od „nuliranja“ u dubinama krize. Najverovatnije će poskupeti u vreme sledeće finansijske kataklizme.

Prema Hazinu, trenutno stanje u svetu je takvo, da katastrofa može da izbije apsolutno u svakom trenutku. Konkretno, američko finansijsko tržište je već spremno za kolaps. Okidač za kolaps može biti prirodna katastrofa, nova pandemija, rat ili neka druga vrsta šoka. Tada će pad na berzi postati neizbežan.

S tim u vezi, specijalista je preporučio da se za dugoročna ulaganja bira zlato, a ne dolar, kako bi se sačuvala štednja. Kako je primetio Hazin, to je zbog činjenice da bi američka valuta u početku mogla da poskupi, ali ako se kriza produži godinama, ona će ipak početi da pojeftinjuje, za razliku od zlata.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /