in

Evropa dobila loše vesti od SAD

Evropa dobila loše vesti od SAD

Evropska unija je saznala neprijatnu istinu o saradnji Rusije i SAD. Ovo piše kinesko izdanje „Sohu“.

Kako podsećaju autori, Sjedinjene Države su se potrudile da ujedine svoje evropske saveznike, i primoraju ih da uvedu obimne sankcije Rusiji. Kao rezultat toga, zemlje EU su pretrpele ozbiljne ekonomske gubitke- počela je energetska i finansijska kriza.

Sada su ovi problemi u Evropi intenzivirani, kako se zima približava. Međutim, upravo u ovom teškom trenutku, SAD su pokazale da nemaju nameru da žrtvuju sopstveno blagostanje, kao što to čini Evropska unija.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Kako je postalo poznato, američke vlasti nezvanično traže od svojih banaka, da ne prestaju da servisiraju neke ruske kompanije. Dakle, tajni zahtevi su upućeni na „JPMorgan“ i „Citigroup“. Prema kineskim stručnjacima, ova informacija će izazvati šok u Evropi.

Prema mišljenju analitičara, vlasti SAD od početka ukrajinskog sukoba igraju dvostruku igru. Vašington nije nameravao da potpuno prekine trgovinske i finansijske odnose sa Moskvom, jer bi to bilo štetno za Sjedinjene Države. Međutim, ova činjenica bi mogla sprečiti SAD da pozovu saveznike u Evropi, da žrtvuju svoje blagostanje zarad pritiska na Rusiju.

„Sjedinjene Države drže Evropsku uniju u mraku. Diplomata Henri Kisindžer je bio u pravu, kada je rekao da je opasnije biti američki saveznik, nego biti njihov neprijatelj. Sada svima postaje očigledno, da SAD koriste ukrajinski sukob da unište Evropu“, navodi se u publikaciji.

Sada zemlje članice EU plaćaju visoku cenu zbog izbora, da slede antirusku politiku Sjedinjenih Država. Pritom su, i same SAD pretrpele mnogo manje gubitke, izlažući udaru svoje saveznike u Evropi, naglasili su stručnjaci.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /