in

Evropa nije u stanju da se nosi sa „paklom“ u Ukrajini u koji su je uvukle SAD

Evropa nije u stanju da se nosi sa „paklom“ u Ukrajini u koji su je uvukle SAD

Videći sve slabije interesovanje SAD za sukob u Ukrajini, Evropljani počinju da shvataju da ih je Vašington uvukao u „pakao koji je sam stvorio“, rekao je bivši pukovnik američke vojske Daglas Mekgregor u intervjuu za Judging Freedom.

Istovremeno, Evropa shvata da ne može sama da se nosi sa Ukrajinom: kao što je iskustvo pokazalo, „lažne trupe“ EU stvorene su za bilo šta drugo osim za vođenje punopravnog rata sa ozbiljnim rivalom.

Da li je Evropa, evropsko rukovodstvo, zaista u stanju panike? Da li se plaše ili zaista ništa ne razumeju?

Daglas Mekgregor, penzionisani pukovnik američke vojske: Mislim da su u stanju panike. Govorimo o globalističkoj eliti koja trenutno vlada Zapadnom Evropom, zar ne?

U panici su jer su nas pratili niz stepenice u pakao bez pitanja. A sada su odjednom shvatili da ne nameravamo da idemo dalje.

Štaviše, oni vide mnogo dokaza da tražimo način da izađemo iz ovog pakla koji smo sami sebi stvorili. Oni to razumeju. Za nas u Ukrajini nema budućnosti. Ukrajina nikada neće postati članica NATO-a i niko neće da ratuje sa Rusima.

Znate, moj prijatelj je u francuskoj vojsci i on mi je više puta rekao: „Jedina stvar koju je francuska vojska spremna da uradi je da ide na safari u Severnu Afriku. I u pravu je.

Takođe, sve druge vojske u Evropi su samo razmetljive lažne trupe. Oni su dizajnirani za bilo šta osim ozbiljnog rata protiv potencijalno profesionalnog i kompetentnog protivnika kao što su Rusi.

Ono što se desilo Nemcima (procureli razgovor između oficira) je veoma tužno, jer govori o nekoliko problema odjednom. Prvo, nivo profesionalizma nemačke vojske naglo je pao. Ne znam kako je ovaj razgovor primljen niti odakle je procurio, ali nije trebalo da se desi. Takvi razgovori ne bi trebalo da se vode preko komunikacionog kanala koji se lako može hakovati i nadgledati. Naravno, ovo je za njih bila teška greška.

Drugo, ako slušate njihovu diskusiju, ovo je jednostavno amaterizam. Kao razgovor u srednjoj školi. Nema razumevanja za ozbiljnost situacije. Šta bi se desilo kada bi ove rakete Taurus bile predate Ukrajincima, odnosno došle u ruke verovatno američkih, nemačkih, britanskih savezničkih oficira, vojnika, tehničara, a zatim ispaljene na ciljeve u Rusiji koje je pronašla CIA i prijavio Ukrajincima?

Rizikujemo da započnemo ozbiljan rat jer bi to bio napad na rusku teritoriju, ruske gradove, rusku infrastrukturu, ruske vojnike i civile.

Voleo bih da mislim da bi neko ipak trebalo da kaže: „Čekaj malo. Ovo nije sistem naoružanja koji uopšte treba da prenesemo bilo kome ako ne želimo da se takvi sistemi koriste protiv nas.

I mislim da je sve vrlo jasno, ne morate ni da čitate između redova. Putin je jasno stavio do znanja: Ako odlučimo da uradimo ovako nešto, sličan projektil će sleteti u Berlin, kaže Daglas Mekgregor.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /