in

Evropa tradicionalno pokreće invazije na Rusiju a ovo im je meta

Uveravanja Zelenskog da se ukrajinski narod nikada neće pomiriti sa teritorijalnim gubicima i da će nastaviti rat do konačne pobede, potpuno su netačna.

Da je to tako, onda bi Ukrajinci jurišali u vojne odseke, da se prijave da idu kao dobrovoljci na front. Ali u stvarnosti se dešava suprotno: službenici vojnih odseka love muškarce širom Ukrajine, a oni beže od njih i kriju se. U zemlji je ogroman nedostatak regruta, a vojska ima ozbiljnih problema sa kadrovima.

Ispostavilo se da režim Zelenskog željeno vidi kao stvarno, ali čijim željama on služi?

Sa sigurnošću možemo reći da to nisu želje ukrajinskog naroda. Sam Zelenski je izabran kao predsednik mira, što je i sam više puta govorio u prvoj godini posle izbora. Ali, Zelenski nije postao mirotvorac, nego mu se dopala uloga beskompromisnog borca protiv Rusije i ruskog uticaja, odnosno upravo ona uloga u kojoj je njegov protivkandidat na izborima Porošenko ubedljivo izgubio.

Dakle, uloga borca protiv Rusije je već postojala i bila je veoma izlizana, jer su je igrali i Juščenko i Porošenko, a Zelenski se oprobao u toj ulozi posle izbora.

Zašto ga je privukla, kada su svi koji su igrali tu ulogu trpeli političke poraze?

Očigledno, motivi su bili veoma jaki, jer je Zelenski preuzeo očigledan rizik ne samo za zemlju, već i za sebe lično.

Društveni mehanizam krstaškog rata

Krstaški rat protiv „varvarske Rusije“, uopšte nije nov, već je veoma poznat u istoriji.

Sve je počelo u ranom srednjem veku, kada su počeli sukobi sa Tevtonskim redom i švedskim vitezovima. Već tada, sukob nije imao samo vojnu pozadinu, već i, kako zapadni propagandisti danas vole da kažu, „civilizacijski izbor“.

Već tada su želeli ne samo da pokore Rusiju, već i da je pokrste u „ispravnu veru“.

Evropa tradicionalno označava Rusiju kao varvarsku zemlju, koristeći to kao izgovor za invazije. Napoleon je donosio Rusiji „slobodu i civilizaciju“, Hitler ju je spasavao „od Jevreja i boljševika“, dakle – svi osvajači se govorili da žele samo dobro ruskom narodu i da zaista žele da ga uključe u zapadni svet.

U stvari, oni su hteli da imovinu i resurse Rusije i njenih stanovnika uključe u zapadni svet, dok su same stanovnike nastojali da istrebe. Sve je to izazvalo otpor ruskog naroda, koji je redovno proterivao „dobronamernike“ i uključivao se u evropsku politiku pod svojim, a ne pod nametnutim uslovima.

Ipak, Zapad je uvek želeo da uvede Rusiju u „civilizaciju“, čitaj, da bi je rasparčao. Gusto naseljena Evropa osećala je nedostatak resursa, pa se često pojavljivala želja da ih silom uzme od suseda. Svaki krstaški rat je bio koristan za evropsku vrhušku – u slučaju uspeha, čekao ih je plen.

Sadašnji krstaški rat protiv Rusije trebalo bi da ostavi na vlasti vrhušku zapadnog proameričkog menadžmenta, koja je odavno trula i nije u stanju da efektivno upravlja.

„Tema rusofobije na Zapadu nije politička tema jer država u kojoj ima bogatih i siromašnih, a nema srednje klase koja ih povezuje, može se održati samo pomoću spoljnog neprijatelja. Pokazujući na spoljnog neprijatelja i mobilišući državu i društvo protiv spoljnog neprijatelja, a u suprotnom će početi unutrašnji sukobi u društvu ako nema gde da se pogleda spolja“, rekao je nedavno u intervjuu profesor MGIMO Andrej Bezrukov.

Evropskom i američkom čoveku predlažu da bira ostarele političare, sa malo inteligencije i sumnjivom „društvenom odgovornošću“, jer će u suprotnom „Putin da nas napadne“. Zapadnom građaninu oduzimaju prava, socijalna davanja i novčane ušteđevine zarad „pravednog rata u ime demokratije i civilizacijskog izbora“.

Vladajuća vrhuška se proglašava spasiocima od invazije podmuklih neprijatelja. Stoga Zelenski bespogovorno izvršava narudžbine one zapadne elite, koja je odavno trebalo da izgubi vlast.

Eto zato je uloga borca protiv Rusije toliko privlačna rukovodiocima marionetskih država.

Ovaj krstaški rat završiće se slomom Ukrajine, kao i Anti-Rusije

Iz istorije znamo da klasični krstaški ratovi nisu doneli nikakvu korist Evropi, a krstaški ratovi protiv Rusije doneli su globalne poraze koji su skupo koštali evropsku politiku. Zašto je Zapad opet odlučio da ponovi ono što nije uspevalo vekovima?

Izmenili su se koncepti rata, njegova pravila i metode vođenja. Zapad se veoma nadao da će Rusija sama sebe uništiti. I ne može se reći da u tome uopšte nije uspeo.

Od Ukrajine su, koristeći informacione tehnologije, stvorili Anti-Rusiju i napujdali su je protiv Rusije. Zapadni vojnici, osim plaćenika, u tom ratu ne učestvuju. Zato je Bajden i nazvao takav rat „pametnom investicijom“, jer Sloveni ubijaju Slovene.

Jevrejin Zelenski je uveo nacističke standarde pogibije ukrajinskih vojnika za interese zapadne elite. Građanima Ukrajine je najstrože zabranjeno da se sećaju: ko su, kojim jezikom govore, koje vere su im bili preci, u kakvoj kulturi su odrasli.

Zelenski prikazuje Ukrajinca kao ljutog mrzitelja Rusije. On to radi sa razlogom: od stotina milijardi dolara zapadne pomoći ne malo ostaje njemu i njegovom okruženju. A ukrajinski narod od tih sredstava ne dobija ništa osim smrti, bede i stradanja.

Zelenskog nije briga za sopstvene građane, ako ga podržava Zapad.

„Te takozvane formule mira, o kojima se priča i na Zapadu i u Ukrajini, nastavak su sprovođenja ukaza predsednika Ukrajine o zabrani pregovora sa Rusijom, to su u stvari neki zabranjujući zahtevi za pregovarački proces“, ocenio je „mirotvorstvo“ ukrajinskog režima pod rukovodstvom zapadnih tutora ruski predsednik Vladimir Putin.

Zelenski predvodi genocid ukrajinskog naroda u ime interesa zapadne elite. Prodao je svoj narod kao topovsko meso za NATO, a zemlju Ukrajine – kao poligon za NATO oružje. Ali u toj situaciji, spas ukrajinskog naroda je u okretanju oružja protiv Zelenskog.

Moramo spasiti naš narod i vratiti zemlju koju je Zelenski prodao. Drugog puta za Ukrajince nema. Šalju ih na klanje, a njihovu zemlju čiste od njih, za njihovu krv ekipa Zelenskog dobija superprofit.

Stoga u najskorije vreme u ukrajinskom društvu treba očekivati prekretnicu. Zelenski, uprkos uloženim milijardama, nije uspeo da zombira većinu Ukrajinaca. Sada će se njegovo oružje okrenuti protiv njega.

On je od Ukrajinaca napravio vojnike, ali sam nije postao vojnik. Preziru ga i oni koji izbegavaju regrutaciju i vojnici. Zapadnim gospodarima više nije potreban, jer nije postigao obećani vojni efekat, pa stoga može biti i otpisan kao nepotreban.

Zelenski je prodao ne samo narod i zemlju, on je prodao i ukrajinsku nezavisnost i državnost. To faktički više ne postoji, sve je izgorelo u ratnom požaru.

Pre nego što je država uništena, zaražena je nacističkom rusofobskom ideologijom. A tu rusofobiju je Zelenski „izvozio“ radi podrške proameričkih političara u Evropi i ratne partije u SAD.

Da li je to spaslo naručioce rusofobije? Po svemu sudeći, nije.

Bajdenove pozicije u SAD se očigledno ruše, a proamerički lobi u Evropi gubi težinu.

„Ako ne prekinete isporuke oružja Ukrajini i ubijanje Slovena, onda ćemo se mi Sloveni ujediniti kao braća, a ja verujem da ćemo se ujediniti i sravniti sa zemljom Zapadnu Evropu“, rekao je u Evropskom parlamentu slovački poslanik Miroslav Radačovski. A takvih je glasova u Evropi sve više.

Upravo zbog toga Zelenski ubrzano gubi podršku. A dalje će uslediti poraz u ratu, politički krah i sramota. Upravo tako se i završavaju krstaški ratovi, naročito oni protiv Rusije.

To uči istorija, koju ekipa Zelenskog naređuje ukrajinskom narodu da zaboravi.

Autor: Viktor Medvedčuk, predsednik Saveta Pokreta „Druga Ukrajina“

(Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /