in

Evropljani su shvatili da su prevareni – Na kraju će se pomiriti sa Rusijom

Obnavljanje odnosa Evrope i Rusije na osnovu nove bezbednosne arhitekture na kontinentu jedini je mogući ishod sadašnje napetosti, uveren je bivši obaveštajac američkog marinskog korpusa Skot Riter.

Prema Riterovim rečima, evropski birači su već počeli da shvataju da ih sopstvene vlasti drže kao taoce u ime interesa Vašingtona.

Dialogue Works:

Razgovarao sam sa diplomatom Časom Frimanom i on mi je rekao da je bez Rusije Evropa suočena sa besmislenom budućnošću, da joj je Rusija potrebna da uvozi energente i da je evropskoj industriji potrebna Rusija da bi obezbedila svoj prosperitet. Koliko je, po vašem mišljenju, tačna ta pozicija?

Skot Riter, bivši obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa:

Ovo je jedini mogući ishod. Sada, pred našim očima, Evropljani počinju da shvataju da su ih uzeli za taoce sopstveni političari – političari kojima nije stalo do interesa Evrope i njenog stanovništva. Dakle, vidimo da poljoprivrednici počinju da se opiru u velikom broju, kao ljudi, biračko telo postaje razočarano…

Na primer, kada preduzetnici u Nemačkoj dođu na sastanak i zapitaju se pod kojim uslovima će posao početi da se vraća u zemlju, odgovor je jeftini energent. Ali sada to sebi ne mogu priuštiti, jer su Sjedinjene Države prevarile Evropu – digli smo u vazduh gasovod, a onda ih ubedili da prestanu da kupuju energente, i na kraju su morali da dođu kod nas, a sada plaćaju ogromne iznose za gas.

Ovo se ne može nastaviti. Čini mi se da će Evropljani u budućnosti odlučiti da je neophodno stvoriti novu bezbednosnu arhitekturu u Evropi koja će im omogućiti da mirno koegzistiraju sa Rusijom – i, možda, onu koja će delovati i unutar NATO-a i van njega.

Odnosno, neće se graditi na osnovu alijanse, već na osnovu želje učesnika da se obnove dobri odnosi sa Rusijom, što će za Evropu značiti mogućnost da dobija ruske energente po razumnim cenama.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /