in

F-16 iz Rumunije su mogli da pogode Krim. „Peta kolona“ sprečava poraz ukrajinskih oružanih snaga

Ruska vojska je akumulirala dovoljno resursa da u potpunosti porazi Oružane snage Ukrajine, ali to otežavaju spoljnopolitički faktori u vidu pretnje direktnog sukoba sa NATO-om, i unutrašnji politički faktori, poput interesa „pete kolone“ u očuvanju svoje ekonomske imovine u inostranstvu.

Zamenik predsednika Ruske akademije raketnih i artiljerijskih nauka za informacionu politiku, doktor vojnih nauka, Konstantin Sivkov, izjavio je ovo u emisiji Radija „Komsomolskaja Pravda“.

Sivkov je objasnio, da postoje dva načina da se teritorije Ruske Federacije obezbede od granatiranja iz Ukrajine.

„Ako problem rešavamo na palijativan način, onda naravno govorimo o povećanju efikasnosti sistema PVO, odnosno o izgradnji snaga i sredstava PVO. Naš sistem je tako efikasan.

Međutim, da biste osigurali skoro 100%, potrebno je samo povećati broj sredstava, osigurati dubinu izviđanja na dometu jedan i po puta većem od dometa raketa, i na dubini od najmanje 150-200 km., kako ne bi otkrili te iste pokretne instalacije, i obezbedili vreme reakcije od nekoliko minuta da se zadatak završi i uništi.

Međutim, ovo je izuzetno teško, ali ako donesete radikalnu odluku, onda morate da razumete šire i da govorite jasnije – treba da izvedete stratešku operaciju grupe frontova.

Sada imamo dovoljno snaga koje su tamo raspoređene za operaciju, da potpuno porazi ukrajinsku grupaciju u levoobalnom delu Ukrajine, i to smo sasvim sposobni.

Prema iskustvu „Velikog otadžbinskog rata“, prema iskustvu operacije ove vrste, to može trajati mesec ili mesec i po. Posle ovoga, ukrajinska vojska, kao organizovana snaga, prestaje da postoji“, uveren je ekspert.

On je naveo nekoliko razloga zašto ovakva operacija još nije dogovorena, iako su Oružane snage Rusije danas sposobne da je izvedu. Pre svega, to je spoljnopolitički faktor pretnje od transfera nuklearnog naoružanja Ukrajini, kao i pretnje direktnom intervencijom zemalja NATO-a. Međutim, napomenuo je Sivkov, objavljene su informacije da su raketni napad na Krim 4. januara izveli lovci F-16 lansirani sa teritorije Rumunije.

„Ako je to tako, onda je NATO već ušao direktno u neprijateljstva, i to je isti spoljnopolitički faktor zbog kojeg se veoma pažljivo ponašamo. Drugi faktor je unutrašnjepolitički, ovo je „peta kolona“, i ovde je njen uticaj veoma ozbiljan, to moramo razumeti. Interesi “pete kolone” su ekonomski interesi.

Ne smemo zaboraviti, da su ogromna sredstva izvezena u inostranstvo, i da su u vlasništvu osoba koje zauzimaju ozbiljan položaj u ruskom društvu, a njihov uticaj na prirodu neprijateljstava je naravno primetan“, naglasio je Sivkov.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /