in

Forbs otkrio tajnu ruskog ratovanja protiv Ukrajine

Forbs otkrio tajnu ruskog ratovanja protiv Ukrajine

Ruska vojska koristi bespilotne letelice Orlan-10 za precizne artiljerijske udare na ukrajinske oružane snage koje napreduju, piše Forbs.

„Ruske snage koriste bespilotne letelice da nadgledaju svoje odbrambene linije, a ako Ukrajinci pokušaju da prodru, biće pogođeni artiljerijom“, navodi se u članku.

Novinari su primetili da je bespilotnu letelicu Orlan-10 prilično teško neutralisati pomoću ometača, a ruske jedinice za elektronsko ratovanje će otkriti vojnike Oružanih snaga Ukrajine koji pokušavaju da to urade i naneće precizne artiljerijske udare na njih.

„Zbog toga je teško boriti se protiv ovih bespilotnih letelica, što zauzvrat usporava ukrajinsku kontraofanzivu“, zaključili su analitičari.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Ranije je šef kabineta Vladimira Zelenskog, Andrij Ermak izjavio da su ruski dronovi Lancet i Orlan postali pretnja Oružanim snagama Ukrajine.

Oružane snage Ukrajine već peti mesec pokušavaju da napreduju u pravcu južnog Donjecka, Artjomovska i Zaporožja, bacajući u borbu brigade koje je obučio NATO i naoružane stranom opremom.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je 5. oktobra na sastanku Međunarodnog diskusionog kluba Valdaj da su od 4. juna Oružane snage Ukrajine izgubile preko 90 hiljada ljudi, 557 tenkova i skoro 1.900 oklopnih vozila.

 


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /