in

“Forin Polisi”: Ruski napadi scenario iz noćne more

Posle serije napada koje je Rusija u petak izvela po Ukrajini, koji je uključivao bar 158 napada dronovima i raketama, naterala je ukrajinske i američke zvaničnike da se zapitaju koliko će dugo još Ukrajinci moći da izdrže ili da „drže teritorije“.

Nakon poslednjih napada ruske vojske, ukrajinski zvaničnici se pitaju koliko će još moći da izdrže, piše „Forin polisi“ u jednom od poslednjih članaka, u kojem je predstavljen kratak osvrt na poslednju seriju napada većih razmera po ukrajinskim vojno-industrijskim objektima.

„Bio je to scenario iz noćne more kojeg su se ukrajinski i zapadni zvaničnici plašili mesecima, a koji je u petak ujutru postao realnost“, ocenjuje autor članka.

Rusija je u petak izvela seriju napada po Ukrajini, koji je uključivao, kako kaže, bar 158 napada dronovima i raketama. Trenutna situacija naterala je ukrajinske i američke zvaničnike da se zapitaju koliko će dugo još Ukrajinci moći da izdrže ili da „drže teritorije“, piše autor, i ističe da je to vrlo aktuelno pitanje, posebno ako se uzme u obzir da je Vašington podeljen oko nove pomoći za Kijev.

„Ukrajinski zvaničnici veruju da su ruski kapaciteti za napad još veći od onih koje je upravo pokazala, a pošto je ukrajinska kontraofanziva u zastoju i pošto novo oružje neće stići najranije do januara, (postavlja se pitanje) koliko će Ukrajinci još moći da izdrže“?

„Plaćamo svaki kilometar hiljadama života. Oni (Rusi) već zauzimaju nove teritorije. Pogledajte kartu“, kaže narodna poslanica Ukrajine Aleksandra Ustinova, prenose „RIA Novosti“.

O lošem stanju u Ukrajini mediji pišu već nedeljama.

Mogli su se čuti pozivi na smenu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, ali i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog; objavljivane su informacije da se ukrajinski Generalštab već duže vreme prisluškuje, veoma puno se pisalo i o komešanjima u ukrajinskom vrhu, a govori se i o novom nacrtu zakona o mobilizaciji, koji je dodatno uplašio građane.

Primetan je i pad poverenja građana u vlast i državne institucije, a sve više na svetlost izlaze i dokazi o velikoj korupciji, koja trese Ukrajinu i za vreme ovog sukoba.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /