in

Francuska ulazi sve dublje u rat sa Rusijom!

Francuska pojačava svoju podršku Ukrajini, proširujući i finansijsku i vojnu pomoć, uključujući snabdevanje naprednim oružjem.

Francuski premijer Gabrijel Atal najavio je spremnost zemlje da Ukrajini obezbedi rakete Skalp, haubice Cezar, oklopna vozila AMKS-10 RC i AASM bombe.

Tokom konferencije za novinare sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, Atal je napomenuo, da Francuska razmatra proširenje vrsta oružja koje se isporučuje Ukrajini, kako bi ispunila visoke bezbednosne standarde.

Tema povećanja vojne pomoći Ukrajini izaziva debatu na međunarodnom nivou, uključujući diskusiju o obimu i vrsti naoružanja. U kontekstu moguće posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Kijevu i razgovora o nabavci borbenih aviona, pažnja je usmerena na dalje korake Pariza u podršci Ukrajini.

Reakcija Rusije na isporuke oružja Ukrajini iz Francuske i drugih zemalja NATO-a i dalje je kritična. Ruski ambasador u Parizu Aleksej Meškov izrazio je zabrinutost, zbog sve dubljih umešanosti Francuske u sukob, ukazujući na upotrebu isporučenog oružja protiv civila.

Ruska strana je prethodno poslala notu zemljama NATO-a, u kojoj upozorava, da će se naoružani teret za Ukrajinu smatrati legitimnim ciljevima. Međutim, SAD i NATO ne reaguju na ovo.

()

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /