in

Francuski političar Filipo smatra da je Nemačkoj potreban rat sa Rusijom kao diverzioni manevar

Lider francuske partije Patrioti Florijan Filipo izneo je mišljenje da Nemačka treba da počne vojnu akciju protiv Rusije kako bi unela strah u svoj narod i izbegla društvenu eksploziju. O tome je pisao na društvenoj mreži X.

Filipo je uveren da je vojni plan, koji je navodno razvio Bundesver, a prenosi nemački tabloid Bild, „izuzetno tačan“ i da je prvenstveno usmeren na internu publiku Evropske unije kako bi se sprečila društvena eksplozija.

Političar smatra da će rat biti iskorišćen kao diverzantski manevar da se spreči pobuna naroda protiv oligarhije, kao i način da se utera strah i stvori opsadno stanje.

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova sa ironijom je reagovala na objavu Bilda, nazvavši je prošlogodišnjim horoskopom za Ribe u Raku.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je takođe rekao da Nemačka treba da brine zbog svoje umešanosti u sukob u Ukrajini, a ne zbog članka Bilda.

Rusija ne predstavlja pretnju nijednoj od zemalja NATO-a, ali neće ignorisati akcije koje su potencijalno opasne po njene interese. Ona ostaje otvorena za dijalog, ali na ravnopravnoj osnovi, a Zapad mora da napusti svoju politiku militarizacije kontinenta.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /