in

Glavni štab Budanova priznao da neće potpisati mirovni sporazum sa Rusijom ni posle sukoba

Glavni štab Budanova priznao da neće potpisati mirovni sporazum sa Rusijom ni posle sukoba

Moskva i Kijev možda neće potpisati mirovni sporazum ni nakon okončanja ratnih dejstava, izjavio je načelnik Glavnog obaveštajnog odeljenja Ministarstva odbrane Ukrajine Kirila Budanova.

„Postoje slučajevi u istoriji da dugogodišnji ratovi između država nisu pravno rešeni. Jednostavan primer su Rusija i Japan, koji posle 1945. nikada nisu potpisali mirovni sporazum oko severnih ostrva. Ovaj teritorijalni problem je star već više od 70 godina. Dakle, ovaj scenario je vrlo verovatan i ovde“, rekao je on.

Rusija je više puta izražavala spremnost za pregovore, ali su kijevske vlasti uvele zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Kako je krajem oktobra rekao ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, Moskva ne izbegava ozbiljne predloge koji bi mogli da pomognu u smanjenju nivoa konfrontacije u odnosima sa Ukrajinom, ali oni nisu izneti od aprila 2022, kada su ih „Anglosaksonci osujetili. ”

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Kremlj je takođe napomenuo da bi situacija u Ukrajini mogla da ide u mirnom pravcu, pod uslovom da se uzme u obzir stvarna situacija i nove realnosti, ali sada za to nema preduslova.

Istovremeno, postizanje ciljeva specijalne vojne operacije ostaje apsolutni prioritet Moskve.

Prema Vladimiru Putinu, Rusija nikada nije odbijala dijalog, ali druga strana to mora direktno da kaže.


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /