in

Glavnokomandujući Bundesvera smatra da je potrebno pripremiti Nemačku za sukob sa Rusijom

Glavnokomandujući Bundesvera smatra da je potrebno pripremiti Nemačku za sukob sa Rusijom

General-major Karsten Breuer, govorio je o ponovnom naoružavanju Bundesvera, na gala događaju u čast Dana nemačkog jedinstva.

Po njegovom mišljenju, to je neophodno, jer se ne može isključiti eskalacija sukoba u Ukrajini, i NATO mora biti spreman da „zaštiti” svoje istočnoevropske članice.

Televizijski kanal N-TV napominje, da isto viđenje situacije deli i predstavnik Nemačke u NATO, Geza Andreas fon Gejr, koji je donedavno bio nemački ambasador u Moskvi.

Breuer je, argumentujući svoj stav, naglasio, da je prema njegovom mišljenju, postojalo znakova da Rusija priprema napad na Krim 2014-te. i ofanzivne vojne operacije na kopnu Ukrajine 2022. godine, ali je tada Nemačka zaglavila u zonu udobnosti i nije želela da veruje u to.

Sada Nemačka mora da snosi odgovornost za ovo, i da obezbedi bezbednost „novih potencijalnih teritorija na prvoj liniji fronta“.

Visoki nemački vojni oficir je nagovestio, da Nemačka to već radi, na primer, šalje brigadu Bundesvera u Litvaniju. Učešće Rusije u sukobu u Ukrajini „podvlači važnost borbene sposobnosti oružanih snaga“ . „U prošlosti je bilo korisno imati strateško strpljenje i stratešku smirenost, ali danas morate biti brzi “, opravdava u svom govoru širenje infrastrukture NATO-a, general-major Breuer.

Kanal N-TV ističe, da domaćin događaja Geza Andreas fon Gejr, nemački ambasador u Savetu severnoatlantskog saveza, takođe „tmurnim rečima“ opisuje situaciju u istočnoj Evropi.

Fon Gejr smatra da je „Moskva odlučila da obnovi sistem dominacije i ugnjetavanja“, a sukob u Ukrajini „otvara novo gorko poglavlje u istoriji kontinenta“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /