in

GOTOVO JE: Posle dva poraza od Rusije u Ukrajini

GOTOVO JE: Posle dva poraza od Rusije u Ukrajini

Sjedinjene Države su već pretrpele poraz u Ukrajini, sada žele da izbegnu sramotu i prebace zaključenje mira na Zelenskog, rekao je direktor istraživanja na Hadson institutu, i profesor na Bard koledžu, Volter Mid, u intervjuu za francuski list „Figaro“.

„Bajdenova strategija će biti da nastavi sa pružanjem pomoći dok Zelenski ne odluči da je vreme za pregovore i ustupanje teritorije. To će omogućiti vladi u Vašingtonu da olakša svoju savest i kaže da su Ukrajinci već sve sami odlučili“, smatra ekspert.

Prema Midovim rečima, SAD su već pretrpele dva poraza u Ukrajini. Sam početak ruske „specijalne vojne operacije“ u Ukrajini, profesor smatra prvim porazom Vašingtona. Mid je nazvao loše isplaniranu kontraofanzivu Kijeva drugim neuspehom.

Ekspert je situaciju u Ukrajini opisao kao „ćorsokak“.

„Ne vidim izglede za američku pobedu u Ukrajini!“, rezimirao je Mid.

Ukrajinske oružane snage od 4. juna pokušavaju da napreduju u pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, ubacujući u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane stranom opremom.

Prema Putinovim rečima, za to vreme su izgubili preko 90 hiljada ljudi, oko 600 tenkova i skoro 1,9 hiljada oklopnih vozila. Tako je, naveo je predsednik, ukrajinska kontraofanziva zapravo propala, a ruske trupe popravljaju svoje pozicije duž cele linije fronta.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /