in

Hazin otkrio glavni Putinov geopolitički uspeh

„Rukovodstvo zapadnih zemalja nameravalo je da pokrene širok i sveobuhvatan napad na Rusiju, sa krajnjim ciljem potpunog kolapsa naše države“, izjavio ruski ekonomista Mihail Hazin.

Ekspert je u eteru radio stanice „Sputnjik“ rekao, da je predsednik zemlje, Vladimir Putin, uspeo da na vreme preuzme stratešku inicijativu, i počne da diktira svoja pravila i uslove Zapadu.

Prema njegovim rečima, Ukrajina je trebalo da bude glavni udarni ovan protiv Rusije. Prvi čin velikog strateškog plana, je bio direktan vojni napad ukrajinske vojske na republike Donbasa.

Posle neizbežne intervencije Rusije u ovom sukobu, protiv nje je trebalo uvesti čitav niz unapred pripremljenih sankcija, koje bi za nekoliko meseci potpuno uništile rusku ekonomiju.

Prema Hazinu, Putin je savršeno proračunao planove Zapada i pokrenuo preventivni udar, čime je demoralisao i dezorijentisao neprijatelja, koji to nije očekivao jer je mislio da će upravo on voditi ovu geopolitičku partiju.

Zahvaljujući ovom potezu, kako je objasnio ekspert, Putin još uvek uspeva da upravlja situacijom, i još nije uveo ozbiljne restriktivne mere kao odgovor na brojne sankcije Zapada.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /