in

Hazin sumnja da se Putin o nečemu dogovorio sa Zapadom- Rusija stala u Ukrajini i ne odgovara na udar na “Severne tokove”

Hazin sumnja da se Putin o nečemu dogovorio sa Zapadom- Rusija stala u Ukrajini i ne odgovara na udar na “Severne tokove”

Ekonomista i politikolog, Mihail Hazin, na Jutjub kanalu „Zakon i red u SAD“, objasnio je nedostatak ozbiljne globalne političke aktivnosti Rusije, činjenicom, da predsednik RF „pregovara“ sa svojim geopolitičkim protivnicima.

Odgovarajući na pitanje o osećaju da Rusija „tapka u mestu i kao da nešto čeka“, Hazin se osvrnuo na ličnu analizu situacije. Prema njegovim rečima, konkretni detalji svedoče o Putinovoj želji da se dogovori, i popravi novi svetski poredak.

„Rusija „tapka u mestu“ jer Putin pregovara. Dok on pregovara, pod njim liberali vode izdajničke pregovore sa Kijevom. Putin ćuti, jer je njegov zadatak da se dogovori. Sudeći po pojedinim detaljima, u nečemu se dogovorio. Ne znam šta – nemam insajderske informacije. Mogu samo da analiziram. A pošto se ova analiza može posmatrati više od 20 godina, sklon sam da verujem da moja analiza nije loša“, tvrdi stručnjak.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Dok je pregovarački proces u toku, Ruska Federacija se uzdržava od naglih pokreta, uključujući oštre odgovore na podrivanje „Severnih tokova“. Mnogi veruju da Rusija, u saradnji sa Kinom, može savladati Zapad udarima na infrastrukturu, prekookeanske kablove i žarišta poput Tajvana. Međutim, trenutno Moskva, po svemu sudeći, smatra, da se sa delom Zapada može pregovarati.

„Želeo bih da vam skrenem pažnju, da u Evropi već nekoliko meseci vlada mir. Ispucavaju metke na frontu, ali sa stanovišta strateških kretanja sve je zamrznuto, i ne isključujem da će se ova kretanja pojaviti i u bliskoj budućnosti. Štaviše, mogu se pojaviti u Londonu, Berlinu. Posle eksplozije gasovoda, Evropska unija već može da počne da kupuje vence za sopstvenu sahranu, ali nestanak EU ne znači i nestanak Francuske ili Nemačke“, rezimirao je Hazin.