in

Hejli merkala mesto predsednika države pa uhvaćena u švaleraciji?!

Niki Hejli, koja vodi trku sa Donaldom Trampom za kandidata republikanaca na američkim predsedničkim izborima, varala je svog supruga Majkla, tvrdi britanski Dejli Mejl.

Hejli je prema navodima lista slagala američku javnost kad je 2008. godine tokom svoje guvernerske kampanje poricala da je imala dve vanbračne afere. Dejli mejl navodi da su Vil Folks (49) i Lari Marčant (61) potpisali izjave pod zakletvom 2010. godine u kojima se navodi da su imali seksualni odnos sa tadašnjom poslanicom Južne Karoline pre nego što je postala guvernerka.

Hejli (51) je tada negirala optužbe i tvrdila da je „100 odstu verna“ ocu svoje dvoje dece sa koji je u braku 28 godina. Majora Majkla Hejlija, koji je 2012. bio raspoređen u Avganistanu u sastavu Nacionalne garde, političarka sada često navodi kao razlog za svoju predsedničku kandidaturu.

Više izvora tvrdi za Dejli mejl da su najbliži svesni Hejlinog neverstva kao poslanika u Južnoj Karolini – uključujući priče o sastancima na zadnjem sedištu njenog uatomobila i plesa u krilu njenih ljubavnika u barovima, ali i noćima provedenim zajedno u dupleksu u Kolumbiji u Južnoj Karolini.

Hejli nije odgovorila na zahtev Dejli mejla za komentar.

Informacija se pojavila dok se Hejli priprema za predizbore u NJu Hempširu 23. januara i borbu za osvajanje drugog mesta u trci za republikanskog predsedničkog kandidata nakon što je Ron DeSantis osigurao dva poena prednosti u odnosu na nju na unutarstranačkim izborima u Ajovi u ponedeljak.

Folks je u izjavi iz 2010. godine naveo da se sa Hejli upustio u neprikladnu fizičku vezu koja je uključivala brojne slučajeve neprikladnog seksualnog kontakta.

Rekao je da je prvi put poljubio Hejli u automobilu početkom 2007. godine i da je imao redovne sastanke sa njom u svom stanu u centru Kolumbije. Napisao je da je raskinuo sa Hejli u junu 2007. godine kad je počeo da izlazi sa ženom koju je oženio sledeće godine.

Marčant je pod zakletvom napisao izjavu imao seksualne odnose sa Hejli u njenoj hotelskoj sobi na konferenciji u Solt Lejk Sitiju u junu 2008. godine.

– Hejli i ja smo se nakon zajedničke večere i pića sa ostalim učesnicima konferencij vratili u njenu sobu gde smo imali seksualni odnos. Tamo sam proveo ostatak večeri. Izašao sam iz njene sobe oko 6 ujutro.

Javno sam se oglasio po ovom pitanju tek nakon što su me kontaktirali mediji i nakon što sam čuo predstavnicu Hejli da tvrdi da je bila 100 posto verna svom mužu kao odgovor na tvrdnje Folka – naveo je Marčant.

Lobista Kolumbije, koji je u to vreme bio oženjen, razveo se 2013. godine, a njegova supruga je u sudskim dokumentima citirala aferu Hejli.

Izvor Dejli mejla navodi da su bliski saradnici znali za aferu i da su se Hejli i Marčant kasno sastajali u njegovoj kancelariji. Drugi istaknuti republikanac iz Južne Karoline rekao je da je redovno viđao njen automobil ispred Folksovog dupleksa u Kolumbiji. Dodao je da Hejli nije krila svoje navodne romanse.

– Lično sam je video kako sedi u Larijevom krilu. Mnogo ljudi ju je videlo kako sedi u njegovom krilu – navodi izvor.

Treći svedok, jedan od Hejlinih bivših zaposlenih u kampanji, rekao je za Dejli mejl da niko od njih sumnjao u prirodu njene veze sa Folksom i Marčantom. Četvrti izvor, visoki politički zvaničnik u Južnoj Karolini, tvrdi da su mu jedan dvojice političara, ne nevaodeći koji, priznao da je imao seks sa Hejli u njenom automobilu na parkingu restorana.

Tvrdnje o neverstvu Hejli prvi put su javno iznesene tokom njene kampanje za guvernera 2010. godine. Skandal nije uspeo da uguši njenu kampanju. Hejli je bila guvernerka do 2017. godine kad je postala ambasador u Ujedinjenim nacijama pod Trampovom administracijom.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /