in

Hitno oglašavanje Rusa nakon napada u Odesi!

Hitno oglašavanje Rusa nakon napada u Odesi!

Ruska vojska izvela je raketni napad visoke preciznosti na hangar u Odesi, gde su se pripremali bespilotni čamci Oružanih snaga Ukrajine, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ovo saopštenje dolazi nakon pisanja grčkih medija da je gađana kolona ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i grčke delegacije na čelu sa premijerom Kirjakosom Micotakisom koji su boravili u Odesi.

– Oružane snage Rusije su danas izvele raketni udar visoke preciznosti na hangar u industrijskoj lučkoj oblasti Odese, gde su se vršile pripreme za borbenu upotrebu bespilotnih čamaca Oružanih snaga Ukrajine – saopštilo je odeljenje.

Precizira se da je cilj postignut i objekat pogođen.

Ranije je ukrajinski TV kanal „Public” je izvestio o eksploziji u Odesi usred upozorenja o vazdušnom napadu.

Istovremeno, medij „Strana.ua“ je pisao da je u tom trenutku tamo mogao biti predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, pošto su „očevici videli njegovu kolonu“.

Ovu informaciju indirektno su potvrdili i grčki mediji. Portal Nevsit.gr preneo je da grčki premijer Kirijakos Micotakis planira da poseti Odesu i tamo se sastane sa šefom kijevskog režima, čija je kolona, prema pisanju grčkog medija Prototema, neposredno pre toga bila podvrgnuta raketnom napadu.

Kasnije je „Kanal 7. Odesa NJuz“ objavio fragmente brifinga predsednika Ukrajine i premijera Grčke, tokom kojeg je Zelenski izjavio da je ne samo čuo, već i video napad u Odesi.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /