in

Imate satelite i vojne baze svuda u svetu

Imate satelite i vojne baze svuda u svetu

Marija Zaharova upitala kako je moguće da SAD nisu upozorile na moguću eskalaciju palestinsko-izraelskog sukoba, kada imaju satelite i vojne baze svuda u svetu.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova je na svom kanalu na Telegramu postavila jasno pitanje:

Kako je moguće da su Sjedinjene Države, koje svuda imaju satelite i vojne baze, „propustile“ najveći vojni okršaj kod svog najbližeg saveznika, na čijoj teritoriji se nalaze hiljade američkih državljana?

Zaharova je na taj način prokomentarisala izjavu državnog sekretara Entonija Blinkena, koji je u intervjuu novinarima američkih televizijskih kanala odbio da komentariše pogrešne procene američkih obaveštajnih službi koje nisu uspele da predvide eskalaciju na Bliskom istoku.

„Kako to da niko u Sjedinjenim Državama nije rekao ni reč dan pre početka trenutne eskalacije na Bliskom istoku? Još jedna misterija, gora i od ubistva Džona Kenedija“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Zaharova je ukazala da Amerikanci svuda imaju satelite i vojne baze, pa i u regionu, dok njihovo Ministarstvo finansija kontroliše bankarski promet svih dolara u svetu, a obaveštajne službe sprovode prisluškivanje i prate opremu američkih IT kompanija.

„A ono što je najvažnije, niko u administraciji Džozefa Bajdena nije podneo ostavku zbog tako velikog neuspeha. Kako je moguće da su američke obaveštajne službe pogrešno procenile? SAD su pričale svetu o ‘invaziji’ Rusije na Ukrajinu dva meseca krajem 2021. i još dva meseca početkom 2022.

A onda je Vašington propustio najveći vojni sukob kod svog najbližeg saveznika, na čijoj teritoriji se nalazi hiljade američkih građana?“, zaključila je Zaharova.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

(RT)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /