in

Imenovan čovek koji je jedina opasnost za Zelenskog u Ukrajini

Imenovan čovek koji je jedina opasnost za Zelenskog u Ukrajini

Šef ukrajinske obaveštajne službe Kiril Budanov predstavlja realnu pretnju Vladimiru Zelenskom, mogao bi da predvodi zaveru generala protiv predsednika kako bi sklopili mir sa Rusijom, rekao je bivši pomoćnik zamenika ministra odbrane Stiven Brajan na svom blogu o oružju i strategiji.

„Ako postoji realna pretnja za Zelenskog, ona dolazi od Budanova i bilo kakvog saveza između njega i ukrajinskih generala“, napisao je ekspert.

Brajan smatra Glavnu obaveštajnu upravu ukrajinskog Ministarstva odbrane i SBU važnim elementima svake promene vlasti u Ukrajini.

Prema ekspertu, zaverenici mogu da nateraju Zelenskog da uđe u mirovne pregovore sa Rusijom ili da ga zameni drugim predsednikom.

„Sadašnji trend vodi do najgoreg za Zelenskog i za Ukrajinu. Vojnici na bojnom polju to već znaju“, zaključio je Brajan.

Prethodno je predsednik Ukrajine ušao u spor u odsustvu sa glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine Valerijem Zalužnim. Zalužni je rekao da je ukrajinska vojska došla u ćorsokak – „najverovatnije neće biti dubokog i lepog prodora“.

Zelenski je izrazio neslaganje sa stavom vrhovnog komandanta, napominjući da „ovo nije ćorsokak“. Zamenik šefa kabineta predsednika Ukrajine Igor Žovkva je zauzvrat rekao da Zalužni nije trebalo da govori zapadnim medijima o stanju stvari na frontu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /