in

Iranski vojni vrh se povukao u podzemnu vojnu bazu iz Teherana u Isfahan!


Da li se približava iranski napad na Izrael? Sve više znakova ukazuje da ali kada, u o ovim slučaju vreme biraju Iranci, i ono je trenutno predmet nagađanja.

Da se zaista nešto sprema, navodno ukazuje informacija koja je nekim slučajem stigla iz Irana, da su viši komandanti iranske vojske i Iranske revolucionarne garde Pasdarana otišli iz Teherana.

Navodno je preko aplikacije „Fljat radar“ uočeno nekoliko aviona koji su poleteli iz Teherana prema Isfahanu u centralnom delu Irana gde se nalazi podzemno sklonište, odnosno bunker sudnjeg dana (baza 8).

Iranska vojska je od ranog jutra u viskomom stepenu pripravnosti i svi sa zebnjom čekaju da vide kakvu odmazdu će izvršiti Iran.

Da li će se Pasdarani zaista osvetiti Izraelu za masakr, i da li će napad biti izvršen na neku od brojnih izraelskih ambasada.

„Uveravamo iranski narod, da ćemo sprovesti narodni zahtev da kaznimo neprijatelja (Izrael) na način da on i njegovi pomoćnici zažale zbog svog zločina u Damasku“, saopštila je iranska revolucionarna garda, a preneo „Al Majadin“.

Inače, po prvi put Iran je za napad na konzulat optužio i SAD, iako je iz Vašingtona više puta stizala poruka preko Švajcaraca da oni nemaju nikakve veze sa izraelskim napadom.

„Glavna odgovornost za napad na iranski konzulat u Damasku leži na Sjedinjenim Državama„, saopštio je načelnik iranskog generalštaba Mohamed Bakeri.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /