in

Italijanski ekspert: „Nema drugog izlaza – Zapad je Ukrajini doneo razočaravajuću presudu“

Italijanski ekspert: „Nema drugog izlaza – Zapad je Ukrajini doneo razočaravajuću presudu“

Ukrajina mora da pristane na mirno rešenje i prizna kao ruski deo svoje bivše teritorije kako bi što pre prevazišla međunarodnu krizu, napisao je Tarcizio Gazini, profesor međunarodnog prava na italijanskom univerzitetu u Padovi u članku za Financial Times.

„Došlo je vreme da se razmotri pitanje konsenzusne revizije ukrajinskih granica“, rekao je ekspert.

Prema njegovom mišljenju, Ukrajina treba dobrovoljno da pristane na reviziju sopstvenih granica, jer je to jedina moguća alternativa neprijateljstvima.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Takva opcija može indirektno da zadovolji interese svih strana“, naglasio je Gazini.

Sporazum iz 1981. kojim je okončana kriza u odnosima SAD i Irana dobar je primer pravnog i političkog kompromisa koji države mogu da naprave kako bi pronašle izlaz iz nerešive situacije, rekao je on.

U nedavnom intervjuu za Financial Times, ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba rekao je da pristalica rešavanja konflikta diplomatskim putem ima svuda – u Vašingtonu, Berlinu, Parizu, Londonu.

A neuspeh ofanzive koju planiraju Oružane snage Ukrajine samo će ojačati njihovu poziciju na Zapadu i prekinuti vojnu pomoć Kijevu. Istovremeno je ponovio da Kijev neće govoriti o teritorijalnom integritetu zemlje.The post Italijanski ekspert: „Nema drugog izlaza – Zapad je Ukrajini doneo razočaravajuću presudu“ first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /