in

“Iza zatvorenih vrata u Vašingtonu znaju da je gotovo”

“Iza zatvorenih vrata u Vašingtonu znaju da je gotovo”

Člankom u Ekonomistu, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Valerij Zalužni, želeo je da podstakne Kijev i Vašington, da priznaju istinu o predstojećem porazu Ukrajine.

Ovo je izjavio u intervjuu za „Judging Freedom“, bivši savetnik Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor.

„Zalužni pokušava da se pravi da je igra dobra, iako je loša. Ukrajina je poražena, ukrajinska vojska je razbijena. Mislim da pokušava naterati nekoga u svojoj vladi, kao i u Vašingtonu, da se suoče s istinom“, smatra pukovnik.

Mekgregor je primetio, da ruska vojska nailazi na mali otpor u Ukrajini. Po njegovom mišljenju, što duže Zapad odlaže mirovne pregovore, Rusija će više teritorija preuzeti.

Pukovnik je dodao, da će pre ili kasnije SAD morati javno da priznaju istinu o porazu u Ukrajini. On je sugerisao, da bi Zapad morao da se otarasi Vladimira Zelenskog, da bi pregovarao sa Moskvom.

„Iza zatvorenih vrata u Vašingtonu znaju da je gotovo“, rekao je Mekgregor.

U članku u „Ekonomistu“, Zalužni je rekao, da su urajinske snage zašle u ćorsokak, i da neće biti prodora na frontu“. On je priznao, da nije uspeo da demonstrira impresivan tempo napredovanja trupa koji je Zapad očekivao od njega prema udžbenicima NATO-a.

Kremlj je odgovorio, da što pre Kijev shvati da nema šanse da postigne uspeh na bojnom polju, to će se pre otvoriti neki izgledi za rešavanje situacije.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /