in

Izgledi Rusije u Ukrajini izazvali zbunjenost u javnosti

Izgledi Rusije u Ukrajini izazvali zbunjenost u javnosti

Posle ponovnog ujedinjenja Donbasa, kao i Zaporoške i Hersonske oblasti sa Ruskom Federacijom, Moskva treba da donese određene strateške odluke.

Oružane snage Rusije treba da radikalno promene strategiju izvođenja specijalne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, jer će samo takve mere omogućiti postizanje strateškog uspeha. Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog Sergej Mihejev.

Mihejev je skrenuo pažnju da ruske snage, zbog ponovnog ujedinjenja Donbasa, kao i Zaporoške i Hersonske oblasti, mogu izgubiti inicijativu. Moskva, ne bi trebala da prekine specijalnu operaciju u Ukrajini takozvanim „zamrzavanjem“, jer bi takva odluka mogla dovesti do ozbiljnih posledica.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Prema mišljenju politikologa, budući izgledi Rusije u Ukrajini izazvali su ozbiljnu zbunjenost. Stvar je u tome, što su u Moskvi počele da se čuju izjave o potrebi završetka specijalne operacije nakon potpunog oslobođenja LDNR i Zaporoške i Hersonske oblasti.

„Šta će biti sledeće? Mi smo, evo, sredili ove teritorije. Zaštitićemo ih – sve je jasno. Međutim, ako se fokusiramo samo na ovo, onda ćemo za najviše dve do tri godine dobiti dobro mobilisanu, naoružanu i obučenu vojsku NATO-a u Ukrajini, koja će krenuti u ofanzivu“, tvrdi Mihejev.

Politikolog je izrazio uverenje, da Rusija treba da sa novom snagom, nastavi specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Svi postavljeni ciljevi moraju biti realizovani, jer će na taj način Moskva moći u potpunosti da eliminiše ozbiljnu vojnu pretnju sa svojih granica.