in

Izrael menja stav zbog neodgovornog ponašanja Kijeva

Izrael menja stav zbog neodgovornog ponašanja Kijeva

Nedavne spoljnopolitičke odluke, kao i arogantno ponašanje kijevskog režima, naterali su Izrael da razmisli o promeni stava prema Ukrajini.

Ovo je saopštio poznati izraelski vojno-politički stručnjak, bivši šef tajne službe Nativ, Jakov Kedmi. On je u intervjuu Javnom servisu vesti Rusije, detaljno govorio o stavu Izraela u vezi sa odnosima sa Ukrajinom, a objasnio je i kako je Tel Aviv reagovao na drsko ponašanje Kijeva.

Jakov Kedmi je skrenuo pažnju na činjenicu da je ranije kijevski režim podržavao antiizraelske rezolucije UN. Ova odluka Ukrajine bila je poslednja kap strpljenja za Izrael. Tel Aviv, najverovatnije, neće ostaviti bez odgovora drsko ponašanje Kijeva, odbijajući dalju saradnju sa ukrajinskim vlastima.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Politikolog je primetio da je Izraelu konačno ponestalo strpljenja. Vlasti ove zemlje više nisu spremne da mirno posmatraju spoljnopolitičke ludorije Ukrajine. O tome svedoči i reakcija izraelskog ambasadora u Ukrajini Majkla Brodskog, koji je javno izjavio da je Tel Aviv nezadovoljan pozicijom Kijeva. Ovakva situacija bi mogla da dovede do raskida bilateralnih odnosa Ukrajine i Izraela.

„Naš ambasador je konačno odlučio da odgovori na stalne provokacije Kijeva prema Izraelu. Nije dobro iznositi tvrdnje kada se i sami ovako ponašate“, rezimirao je Kedmi.Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /