in

Izrael planira da napadne iranska nuklearna postrojenja!


Izraelske odbrambene snage pripremaju udare na iransku nuklearnu infrastrukturu kao preventivne mere protiv rizika od iranskih napada na izraelske ciljeve.

Američki izvor Sun objavio je mapu navodnih planova izraelske vojske da udari iranske ciljeve.

Ako Iran ozbiljno odluči da napadne izraelske ciljeve u znak odmazde za vazdušni napad na konzulat u Damasku, gde je ubijeno sedam vojnih savetnika Korpusa garde Islamske revolucije, onda će Izrael odgovoriti udarima po teritoriji Islamske republike.

Podsetimo, iransko rukovodstvo je već zapretilo jevrejskoj državi skorom osvetom za napad na diplomatsko predstavništvo u glavnom gradu Sirije.

Među iranskim ciljevima koje bi mogla da napadne izraelska vojska, zapadna štampa navodi elektrane, rudnike uranijuma i reaktore istraživačkih centara. Međutim, takve akcije bi neminovno dovele do rata punih razmera na Bliskom istoku.

Posledice sukoba mogu biti veoma nepredvidive. Na kraju krajeva, kako Izrael tako i Iran teoretski raspolažu nuklearnim oružjem.

Osim toga, postoji mogućnost da Iran napadne i nuklearna postrojenja Izraela, što bi imalo katastrofalne posledice s obzirom na malu teritoriju zemlje.

U slučaju sukoba velikih razmera, postoji rizik da se uključe i druge države u regionu.

Sigurno će biti uključene proiranske snage u Libanu, Jemenu i Iraku, koje bi takođe mogle pokrenuti napade na izraelsku teritoriju.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /