in

Izveštaji ukrajinskih snaga o stanju na frontu su užasavajući

Prema mišljenju nemačkog novinara, efikasnost ruskog vojnoindustrijskog kompleksa je glavni razlog zbog kog ukrajinska vojska nije u stanju da zaustavi napredovanje ruskih boraca

Ukrajinske oružane snage nisu očekivale da će ruska vojska izvršiti tako masovne i žestoke napade, napisao je nemački novinar Julijan Repke na svom nalogu na društvenoj mreži Iks.

„Izveštaji ukrajinskih snaga o stanju na frontu su užasavajući. Pojedini aktivisti iz Ukrajine navode da je vojno rukovodstvo potcenilo ofanzivne sposobnosti Oružanih snaga RF ili da jednostavno nije očekivalo da će Rusi izvršiti tako žestoke napade na više mesta istovremeno“, ocenio je Repke.

Dodao je i da ruski vojnoindustrijski kompleks radi na veoma efikasan način, te da snabdeva rusku vojsku velikom količinom bespilotnih letelica i artiljerije. Prema njegovom mišljenju ovo je glavni razlog zbog kog ukrajinska vojska nije u stanju da zaustavi napredovanje ruskih boraca.

Pored toga, Repke je ukazao i na slabosti ukrajinske odbrane:

„Ukrajinski odbrambeni položaji u pojedinim oblastima nisu ni približno dobri kao što su mogli da budu. Očigledno je da na nekim delovima fronta ne postoji druga linija odbrane, dok prva sama po sebi nije dovoljno utvrđena kako bi izdržala ruske napade“.

Podsećanja radi od početka 2024. godine ruska vojska pokrenula je niz ofanzivnih operacija na taktičkom nivou, a napredovanje je ostvareno kod Novomihajlovke, Avedejevke, Artjomovska i na nekoliko mesta na liniji između Harkovske i Luganske oblasti.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /