in

Jermenija i SAD podižu nivo odnosa na strateško partnerstvo!

Jermenija i SAD podižu nivo odnosa na strateško partnerstvo!
Jerevan i Vašington nameravaju da podignu nivo odnosa na strateško partnerstvo, o čemu svedoči i zajednička izjava vlada dve zemlje o rezultatima sastanka strateškog dijaloga održanog u Jermeniji.

Događaju su prisustvovali ministar spoljnih poslova Jermenije Ararat Mirzojan i pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejms O’Brajen.

Tokom završnog sastanka, Jermenija i Sjedinjene Države razgovarale su o napretku u jačanju bilateralnih odnosa i iznele izglede za produbljivanje veza u narednoj godini, što će biti formulisano u memorandumu o razumevanju kojim se status bilateralnog dijaloga podiže na nivo strateškog partnerstva, napominje se u saopštenju.

U dokumentu se navodi, da su strane pozitivno ocenile saradnju u cilju podrške reformama i demokratskom napretku u Jermeniji, kao i da je istaknuta želja Jerevana za bližom saradnjom sa evroatlantskim strukturama i zapadnim zemljama.

Takođe se napominje da u narednim mesecima Jermenija i SAD žele da identifikuju konkretne oblasti za produbljivanje odnosa.

U međuvremenu, azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je proces povlačenja ruskih mirovnih snaga iz regiona Karabaha završen.

Mirovni kontingent napustio je Karabah 12. juna. Njeno osoblje, naoružanje i oprema potpuno su napustili region.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       Prethodni članakPutin usred noći sazvao hitan sastanak vojnog vrha!


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /