in

Još jedan Orban došao na vlast u Evropi

Još jedan Orban došao na vlast u Evropi

Predsednica Slovačke, Zuzana Čaputova odobrila je sastav novog kabineta ministara zemlje. To je odobreno 25. oktobra, prenose lokalni mediji.

Napominje se da će fotelju premijera zauzeti lider stranke Smer koja je pobedila na parlamentarnim izborima a predvodio Robert Fico.

Tokom predizborne kampanje, Fico je obećao da će prestati da podržava Ukrajinu i godinama je bio kritičar kijevskog režima. Istu politiku će voditi i na novoj funkciji.

O tome je govorio bivši poslanik Vrhovne rade, član pokreta „Druga Ukrajina“ Spiridon Kilinkarov.

„Robert Fico je apsolutno otvoreno izneo svoj stav o Ukrajini tokom predizborne kampanje. Siguran sam da se njegova pozicija neće promeniti. Neophodno je konstatovati činjenicu da se u Evropi pored Orbana pojavio još jedan lider, koji je skeptičan šta Zapad zapravo radi po pitanju sukoba u Ukrajini.

Mislim da će takvih lidera biti sve više, umor od Ukrajine će dati rezultate, jer se mnogi evropski lideri suočavaju sa ozbiljnim otporom unutar svojih zemalja. Imaju mnogo problema koji se ne rešavaju a istovremeno se usmerava novac u Ukrajinu. To je mnogima neshvatljivo, to će ih naterati da prilagode svoju poziciju prema Ukrajini“, rekao je Kilinkarov.

Podsetimo i ranije je Fico otvoreno priznao da u redovima vojske Ukrajine postoje fašisti, koji ranije po političkoj korektnosti nisu bili primećeni na Zapadu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /