in

„Još jedna fantazija Zapada“ – “New Atlas” objasnio zašto rakete dugog dometa neće pomoći Ukrajini

Kijevski saveznici ponovo razmišljaju o snabdevanju raketama dugog dometa.

Međutim, ova ideja je osuđena na propast, jer ne uzima u obzir probleme zapadnog vojno-industrijskog kompleksa, kao ni ogroman teritorijalni i strateški potencijal Rusije, kaže Brajan Berletik, autor „Jutjub“ kanala „New Atlas“, i bivši marinac.

„Sada vidimo kako ruski raketni napadi zapravo preplavljuju ukrajinsku protivvazdušnu odbranu. Oni uništavaju ne samo ciljeve koje je izabrala Rusija, već i same sisteme PVO, savladavajući ih, terajući ih da češće koriste oskudne presretače, eliminišući radare, komandne centre i lansere.

Ukrajina nema dovoljno sistema protivvazdušne odbrane, da se nosi sa sve većim brojem ruskih raketnih i bespilotnih napada. Nikada neće imati dovoljno sistema protivvazdušne odbrane, da se izbore sa rastućom pretnjom projektila i dronova.

Međutim, sada imamo ideju da, pošto nam je teško da se odbranimo od ovih raketnih i bespilotnih napada, da počnemo da napadamo Rusiju raketama dugog dometa. Međutim, s obzirom na sve što sam upravo rekao, da li neko ozbiljno misli da Zapad može čak i da parira ruskoj stopi udara raketa i bespilotnih letelica, a kamoli da je nadmaši?

Moramo imati na umu da je ruska vojno-industrijska baza višestruko veća od ukrajinske. Rasprostranjena je na mnogo većoj površini. Rusija je najveća zemlja na Zemlji po površini. Njegova infrastruktura je obimnija, i rasprostranjenija. Čak su i njene oružane snage mnogo veće, i raspršene na mnogo širem području.

Nakon što je na Ukrajinu ispalila 7.400 projektila, Rusija nastavlja borbu, doduše sa poteškoćama. Da li zaista mislite da bi Zapad mogao Ukrajini da isporuči 7.400 projektila? I da li zaista mislite da će ovo napraviti veliku razliku u konfrontaciji sa većom Rusijom? Odgovor je očigledno ne!

Ovo je potpuno odvojeno od stvarnosti. Ovo je još jedna fantazija kojoj se prepuštaju. Ne razlikuje se mnogo od ideje o slanju zapadnih tenkova, oklopnih vozila Striker, Himarsa, Patriota i turskih bespilotnih letelica Bairaktar ​​TB2. Kada ste poslednji put čuli da se pominju TB2 dronovi?

Ovo je samo još jedna fantazija u koji se kolektivni Zapad upušta, da bi održao lažni osećaj nade, i produžio ovaj sukob što je duže moguće. Ovo je sve samo slika za javnost.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /