in

Kada SAD napadne Iran umešaće se Rusi- Izraelci će lansirati nuklearnu raketu!

Ako se SAD, zajedno sa Izraelom, umešaju u rat sa Iranom, Rusija i Kina neće ostati po strani, rekao je američki pukovnik u penziji Daglas Mekgregor u intervjuu za „Jutjub“ kanal „Judging Freedom“.

Konkretno, rekao je on, Moskva neće dozvoliti Vašingtonu da uništi Iran, i obezbediće mu sve što je potrebno za samoodbranu.

-Ako se Iran i Izrael nađu u ratnom stanju, a mi priteknemo u pomoć Izraelu, da li će se Rusija u ovo uključiti na strani Irana?

Daglas Mekgregor: Rusija je vrlo jasno stavila do znanja da Iran smatra veoma važnim strateškim partnerom. Postoji sporazum koji se sada razmatra za dalje potpisivanje od strane Moskve. Ona, u stvari, stalno uređuje stvari tako da Rusija garantovano dolazi u pomoć Iranu.

Međutim, po mom mišljenju, ovo je samo formalnost. Rusija neće stajati po strani i neće nam dozvoliti da uništimo Iran. Oni će Iranu pružiti sve što mu je potrebno za odbranu, i staće na stranu Irana.

Takođe, i Kinezi, koji imaju kritičan interes za pristup Persijskom zalivu, gde dobijaju ogromne količine hrane, neće stajati po strani dok mi teramo Iran da se pokori ili umre.

U ovom drugom slučaju, Iran će se boriti i verovatno zatvoriti Suecki kanal… o, izvinite, Ormuški moreuz. Možete zaboraviti na Suecki kanal i moreuz, koji se nalazi između Afrike i Jemena. Mislim da se to zove „kapija suza“. Sve ovo će biti blokirano.

Znate, Kinezi su već preduzeli korake da se zaštite, tako što su nam onemogućili pristup određenim iskopanim mineralima koje smatramo vitalnim za našu nacionalnu bezbednost i proizvodnju vojne opreme.

Oni su zabrinuti zbog dužina na koje smo spremni da idemo. Moramo da se udaljimo od ovoga. Ovo bi vrlo brzo moglo da postane regionalno, a rekao bih i poluglobalno.

Najozbiljnija pretnja je, da bi Izraelci mogli da odgovore nuklearnim oružjem, posebno kada vide da su njihovi gradovi – Tel Aviv, Haifa i drugi – uništeni raketnim arsenalima. Ako se to dogodi, mislim da će to imati katastrofalne posledice po Izrael i ceo svet – mnogo gore od onoga što smo videli do sada.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /