in

Kako su uništeni “Patrioti” u Ukrajini…

Aktivni zahtevi predstavnika Ukrajine zapadnim zemljama da istoj isporuče dodatne protivvazdušne raketne sisteme Patriot mogu biti posledica činjenice da su neki od ovih sistema koji su prethodno prebačeni u Kijev već uništeni kao rezultat napada. od strane ruskih snaga.

Ovaj zaključak se može izvesti na osnovu objave u časopisu The Economist.

Prema pisanju ovog časopisa, ruske snage uništile su nekoliko sistema PVO Patriot u Ukrajini. Časopis ne daje detaljnije informacije o tome gde i pod kojim okolnostima su uništeni ovi sistemi.

Međutim, poznato je da je ruska vojska poslednjih nedelja izvela niz masovnih napada na aerodrome koje koristi ukrajinsko vazduhoplovstvo i niz drugih vojnih objekata. Verovatno su mete napada bili vazdušni i raketni odbrambeni sistemi zapadne proizvodnje.

Komanda Oružanih snaga Ukrajine više puta se žalila da ukrajinskoj vojsci nedostaju sistemi protivvazdušne odbrane i druga vrsta naoružanja.

Kijev vidi krivicu Zapada u činjenici da ukrajinska vojska trpi neuspeh za neuspehom na frontu, a protivvazdušna odbrana Oružanih snaga Ukrajine nije u stanju da odbije masovne napade ruskih raketa i dronova na vojnu, industrijsku i energetsku infrastrukturu zemlje.

S druge strane, Zapad još nije preduzeo aktivne korake za prebacivanje novih protivvazdušnih raketnih sistema Patriot u Ukrajinu. To je zbog visoke cene takvih sistema i rizika od uništenja novih prebačenih sistema u naknadnim raketnim udarima.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth SocialPrethodni članakBritanci su u strahu od „armagedona“ koji bi mogao da zadesi London!


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /