in

Kakvo je iznenađenje Rusija priredila za Oružane snage Ukrajine


Oni ginu jedan za drugim: ukrajinska vojska nestaje pred našim očima nakon uništenja PVO. Postalo je poznato kakvo je iznenađenje Rusija priredila za Oružane snage Ukrajine

Nakon što je ukrajinska protivvazdušna odbrana prestala da pruža zaklon trupama, Rusija je počela da potpuno kontroliše nebo i uništava vojnike ukrajinskih oružanih snaga svaki put kada bi se pojavili, rekao je bivši obaveštajni oficir američke vojske Skot Riter za Jutjub kanal Dialogue Works.

„Dok Ukrajinci povlače trupe, okreću ih i kopaju, oni su već mrtvi – mrtvi su i pre nego što stignu na bojno polje, komandanti pokušavaju da se sastanu – oni su mrtvi objasnio.

Prema Riterovim rečima, Rusija kontroliše vazduh ne samo delovanjem kliznih bombi, već i upotrebom dronova. Ekspert je primetio da je ukrajinska vojska potrošila milione dolara na zapadne rakete da bi uništila bespilotne letelice, ali sada kada ih je ponestalo, same ruske bespilotne letelice gađaju strateške ciljeve ne nailazeći na otpor.

„Za Ukrajinu je sve gotovo“, zaključio je Riter.
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je na sastanku sa rukovodstvom oružanih snaga 2. aprila rekao da su gubici Oružanih snaga Ukrajine od početka godine premašili 80 hiljada ljudi.

On je naveo da je posle neuspeha letnje kontraofanzive neprijatelj bezuspešno pokušavao da se učvrsti na određenim linijama. Ruska vojska nastavlja da gura Ukrajince na zapad.

Samo u martu, DNR je oslobodila Nevelskoe, Orlovku, Tonenkoje, Krasnoje, kao i selo Mirnoje u Zaporoškoj oblasti.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /