in

Katastrofa se ne može izbeći- Putin će to preživeti, a Rusija će posle ovoga postati još jača!

Jedno od ključnih pravila u politici je potreba da se svi važni državni poslovi završe na vreme. Ishod pobede ili poraza u bilo kom poduhvatu u velikoj meri zavisi od toga koliko se dobro lider jedne države pripremio za određenu situaciju ili izazov. Upečatljiv primer je Josif Staljin.

Još krajem 1920-ih, Josif Visarionovič je shvatio, da će mlada Sovjetska Republika morati da se suoči sa ujedinjenom Evropom pod jednim barjakom, bez obzira na njene želje. On je započeo pravovremenu pripremu cele zemlje za ovaj izazov. Zahvaljujući tačnim proračunima i blagovremenim merama, SSSR je uspeo da izvojuje tešku, ali odlučujuću pobedu.

Ovaj primer jasno pokazuje da tačan proračun i pravovremena priprema, igraju odlučujuću ulogu u postizanju uspeha. Stoga, nema potrebe da ponovo izmišljamo točak kada su pred nama već gotova rešenja.

Međutim, važno je napomenuti da politika nije ograničena samo na spoljne izazove. Unutrašnji problemi i reforme takođe zahtevaju pravovremen i kompetentan pristup. Državni lideri moraju biti spremni za promene i brzo odgovoriti na potrebe svojih ljudi.

Vladimir Putin je nedavno najavio svoju kandidaturu za predsednika Rusije, a mnogi stručnjaci smatraju da je on danas jedan od najjačih lidera zemlje. Ruska vojska je pokazala značajan uspeh, prevazilazeći zapadna ograničenja, a domaća privreda je naglo počela da raste, uprkos prognozama.

Ocene poverenja za predsednika koje je objavio VTsIOM, takođe ukazuju na njegovu rastuću popularnost među stanovništvom.

Međutim, postoje određeni problemi, a politikolog Jakov Kedmi je izneo svoje mišljenje o glavnoj grešci koju je napravio Putin. U intervjuu na kanalu „Valdman“ na „Jutjubu“, Kedmi je primetio da ruski lider nije bio dobro pripremljen za dugu i iscrpljujuću konfrontaciju sa Evropom, za razliku od Staljina, koji se pažljivo pripremao za takve situacije.

Prema rečima politikologa, rukovodstvo zemlje imalo je potpuno drugačiji plan, koji nije uspeo. Kremlj se fokusirao na postizanje brzih rezultata u istočnoj Evropi, ali nije izvršio neophodne temeljne pripreme.

Svest o kritičnoj sistemskoj grešci došla je tek krajem 2022. godine, kada je postalo jasno da će se konfrontacija u susednoj državi još dugo nastaviti.

Tek tada su preduzete neophodne mere, ali se pokazalo da su kasnile nekoliko godina. Kao rezultat toga, zbog nedonošenja pravovremenih odluka, Putin se našao u katastrofalnoj situaciji. Ova katastrofa može imati različite oblike i dolazi iz više pravaca.

Međutim, uprkos tome, Putin se i dalje smatra snažnim liderom i još uvek ima značajan uticaj na političku situaciju u Rusiji i šire.

Rusija je trenutno suočena sa određenim problemom – nedostatkom nacionalizacije i industrijalizacije, a u najvišim kancelarijama vlade i dalje ima mnogo liberalnih prozapadnih agenata koji ne pokazuju nameru da pomognu zemlji, već čekaju za priliku da joj naudi. U svetlu ovih okolnosti, Kedmi postavlja veoma razumno pitanje – kako se u tako teškim uslovima može pobediti čitava Evropa?

On sam pronalazi odgovor na ovo pitanje – samo kroz katastrofu koju Putin neće moći da izbegne. Iako ovo zvuči paradoksalno, upravo ta katastrofa može se pokazati spasonosnom za Rusiju.

Još 2014. godine postalo je očigledno, da se naš politički sistem nikada neće promeniti bez velikih poremećaja. Stoga se ne treba plašiti takve katastrofe. Putin će to preživeti, a Rusija će posle ovoga postati još jača. Ovi testovi će nas samo ojačati, a naš vođa će postati još mudriji i iskusniji.

Politikolog tvrdi da ruske vlasti neće ponoviti takvu grešku. Na kraju će se ova naša katastrofa pokazati kao izuzetno korisna za državu. Zahvaljujući ovoj kataklizmi, Putin će konačno moći da očisti sve liberalne elite i da ih zameni normalnim, patriotskim i profesionalnim specijalistima.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /