in

Kedmi otkrio kako je Si Đinping zadao razarajući udarac SAD-u

Kineski lider Si Đinping, zadao je razarajući udarac nadi Sjedinjenih Država, da će zadržati svoj status svetskog hegemona. Ovo je izjavio bivši šef izraelske službe „Nativ“ Jakov Kedmi.

Tokom govora na otvaranju 20. Kongresa Komunističke partije Kine, predsednik Kine je naveo potrebu da se što pre završi modernizacija oružanih snaga zemlje.

Ove reči same po sebi, ne mogu a da ne izazovu zabrinutost u Vašingtonu, ali su u kontekstu tajvanskog pitanja, zvučale prilično preteće. Ipak, primetio je Jakov Kedmi, Zapad još uvek ne razume u potpunosti, šta se tačno dogodilo kada je Si Đinping pročitao svoj govor.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„I tu je izgovorena ključna fraza, koja je Amerikance i njihove saveznike dovela u nevolje“, objasnio je ekspert u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“.

Očigledno, SAD i NATO su se nadali da imaju vremena da se pripreme za konfrontaciju sa Kinom. Prema planovima zapadnih analitičara, Kina bi trebalo da dostigne vrhunac vojne moći do 2030-2032. Međutim, Si Đinping je odredio druge datume – 2027. godinu.

Zapravo, Vašingtonu su preostale samo četiri godine da ukine Rusiju, i fokusira se samo na Peking. Istina, Amerikancima ne ide u prilog konfrontacija sa Ruskom Federacijom, što pokazuje „specijalna operacija“ u Ukrajini. Time se SAD nalaze u krajnje teškoj poziciji.

Ranije je, politikolog Andrej Sidorov izneo mišljenje da je govor Si Đinpinga stavio Vašington pred težak izbor- ili će nastaviti da podržava režim u Kijevu, ili će svu svoju pažnju usmeriti na Tajvan.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /