in

Kim Džong Un naredio uništenje SAD i Južne Koreje u slučaju sukoba

Severnokorejski lider Kim Džong Un je na novogodišnjem sastanku sa komandom vojske naredio vojsci da bude spremna da uništi Sjedinjene Države i Južnu Koreju „slomljivim udarcem“ ako izaberu put konfrontacije i izazovu sukob, izveštava Severnokorejski radio Glas Koreje.

„Drug Kim Džong Un je primetio da će, kako naša revolucija neumorno napreduje, Sjedinjene Države i Južna Koreja će pojačati napore da je zaustave.

On je naglasio da naša vojska mora imati odlučan duh konfrontacije i jasno razumevanje glavnog neprijatelja, i mora nemilosrdno da pobedi svaku vrstu provokacije od strane neprijatelja.

Ako izaberu vojnu konfrontaciju sa DNRK i izazovu sukob, onda vojska mora bez imalo oklevanja da mobiliše sve snage i sredstva da zada porazan udarac i potpuno uništiti neprijatelja“, prenosi radio reči severnokorejskog lidera.

Takođe je ukazao na potrebu da se nastavi sa „oštrenjem mača“ kako bi se zaštitila bezbednost i mir zemlje.

Prema radijskim izveštajima, Kim Džong-un se 31. decembra u centralnoj zgradi Centralnog komiteta partije sastao sa ključnim liderima Korejske narodne armije.

On je čestitao komandi i visoko cenio dostignuća vojske u 2023. godini, a takođe je izrazio zahvalnost vojsci na „nepokolebljivoj posvećenosti“ partiji i narodu, odbrani otadžbine i apsolutnom izvršavanju naređenja.

Severnokorejski lider je izrazio uverenje da će 2024. biti doba „procvata povećane spremnosti za rat“, a da će DNRK postići još veći uspeh u izgradnji moćne vojske.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /