in

Kinezi moraju uzeti oružje da bi se borili protiv SAD

Analitičari kineskog izdanja „Sohu“, rekli su, da bi Peking trebalo da uzme primer Moskve, pošto je ono što se dešava sa Rusijom, odraz budućnosti Kine.

Kako navode autori materijala, Vašington ne krije da Kinu smatra „strateškim rivalom“. O tome svedoči i status Kine u strategiji nacionalne bezbednosti SAD.

U članku se navodi, da je Vašington izvršio neviđeni pritisak na Moskvu, i da su se na zahtev američke strane, sankcijama Rusiji, pridružile i evropske i azijske zemlje. Međutim, analitičari su istakli, da je Ruska Federacija bila u stanju da se odupre takvom ugnjetavanju.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Iako su sankcije dovele do domaćeg ekonomskog pada, Rusija ima dva aduta- vojni i energetski, koji su dovoljni da se nosi sa akcijama Sjedinjenih Država“, pišu autori članka.

Eksperti su istakli, da je za američku administraciju Kina „trn u oku“, i da u budućnosti Vašington može da koristi iste metode protiv Pekinga, kao i protiv Moskve.

„Metode koje koriste Sjedinjene Države protiv Rusije, dovoljne su da se shvati, da nema mesta za kompromis ili kapitulaciju pred dominacijom hegemonije, i da moramo uzeti oružje da se borimo“, zaključili su kineski analitičari.

Kako je ranije javio „Public News Service“, Tomas Fridman, kolumnista američkog izdanja „New York Times-a“, rekao je da su SAD u ratu ne samo sa Rusijom, već i sa Kinom.Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /