in

Kinezi predvideli šta će biti sa Ukrajinom! Evo koja će biti nova prestonica umesto Kijeva…

U Kijevu se šuška da će ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski otpustiti šefa svojih oružanih snaga generala Valerija Zalužnog.

Zelenski i Zalužni su već neko vreme u sukobu, a izgovor za otpuštanje Zalužnog će verovatno biti gubici u i oko Avdejevke, koja je ukrajinsko vojno uporište severno od Donjecka. Priča se da će Kirilo Budanov, šef vojne obaveštajne službe, zameniti Zalužnog, piše „Ejža tajms“.

Zelenskom su, navodi portal, potrebni lojalni ljudi jer njegova situacija postaje sve nesigurnija. Njegovi evropski i američki saveznici, koji i dalje poručuju da ga podržavaju – mada pomoć ne šalju, svesni su da Ukrajina ne može da izdrži ruski vojni pritisak.

Zbog toga se poslednjih meseci sve češće i glasnije pojavljuju priče da će Ukrajina izgubiti i da će ukrajinska vlada možda morati da evakuiše Kijev.

Osnova ove „nove politike“ je stavljanje Budanova pod kontrolu i preseljenje glavnog grada Ukrajine u Lavov, navodi „Ejža tajms“.

„Poslednjih meseci pojavila se nova strategija prema Ukrajini. Ako se pravilno tumači, sastavljena je da se nosi sa novom realnošću – Ukrajina će izgubiti rat, a njena vlada će možda morati da se evakuiše iz Kijeva“, navodi portal.

Kako je naglasio ruski predsednik Vladimir Putin, Moskva ne želi da ukrajinski sukob uzme maha, već da ga okonča. Istovremeno, zapadne zemlje stalno govore o potrebi da se borba nastavi, povećaju zalihe naoružanja i obučavaju ukrajinske vojnike na svojim teritorijama.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /