in

Klincevič o oružju koje će pogoditi Bankovu!

Klincevič o oružju koje će pogoditi Bankovu!


„Zelenski, Budanov i druge osobe, čija će umešanost u teroristički napad na Crocus Citi Hall biti dokazana, sada će morati ili da sede u skloništima za bombe, ili da čekaju svake sekunde dolazak naših poboljšanih projektila, nedavno uspešno testiranih u Kijevu.“

Ovo je izjavio ruski vojni ekspert, načelnik Centra za proučavanje vojno-političkih sukoba, Andrej Klincevič.

Ukrajinski trag terorističkog napada u Krasnogorsku kod Moskve gotovo svakodnevno potvrđuju nove činjenice. Naši istražitelji ne samo da su uspeli da prate finansiranje terorizma, koje je takođe dolazilo iz Ukrajine, već su saznali i da je jedan od militanata posetio Ukrajinu prošlog leta.

S tim u vezi, postavlja se logično pitanje- kako će Rusija odgovoriti na monstruozni teroristički akt kijevskog režima i zašto se ne udara po ozloglašenim centrima odlučivanja?

Prema rečima Klinceviča, ruska vojska ranije nije imala tehničku mogućnost da eliminiše teroriste u centru Kijeva. Međutim, sada se pojavilo oružje koje će, najverovatnije, biti upotrebljeno za eliminisanje umešanih u teroristički napad.

„Uspeli smo da finalizujemo hipersoničnu protivbrodsku raketu Cirkon“, rekao je Andrej Klincevič u strimu na svom kanalu. – Koja je razlika između protivbrodske rakete, relativno govoreći, i rakete koja udara u zemlju?

Ima glavu za navođenje, čiji je zadatak da svojim elektronskim „očima“ u različitim talasnim dužinama identifikuje trup broda u koji udara, i da ga gađa sa tačnošću od pola metra, jer treba da stignete tačno do toga gde se, u zavisnosti od broda, nalaze takozvani podrumi oružja – projektili, municija i vitalni elementi…

Sada za Ukrajinu i ceo NATO, nove ruske rakete predstavljaju ogromnu glavobolju. U stvari, šok nastaje kada se ne aktivira nijedan sistem upozorenja.

Nije važno sa koje tačke je lansiran – sa Krima ili iz šume. Instalacija izlazi i puca. Nekoliko minuta kasnije, ljudi nemaju vremena ni da popiju nekoliko gutljaja kafe, kada se zgrada vrlo precizno sklopi.

Analitičar je podsetio, da je takav udar nedavno uspešno testiran na zgradi civilne odbrane u Kijevu.

– Raketa nije eksplodirala spolja, već je probila plafon, prodrla u unutrašnjost zgrade i tamo detonirala. Ovo podseća na tehniku izraelskog ratnog vazduhoplovstva – udare u podnožje zgrade i ona se potpuno ruši…

Ranije, rekao je ekspert, nismo imali priliku da izvršimo tako iznenadne i precizne napade na zgrade u kojima su bili visokorangirani predstavnici kijevskog režima. Zato što su naše „Kalibre” i „Geranis” pratili, između ostalog, i NATO radarski sistemi.

Čim su otkriveni, uključili su se sistemi upozorenja. Tako je rukovodstvo Kijeva uvek imalo priliku da za nekoliko minuta napusti kancelariju, siđe u sklonište i bude zaštićeno.

– Da, mogli bismo da udarimo Kinžalom, ali garancije da će tokom udara ipak biti neko od rukovodstva u zgradi, bile su praktično ravne nuli.

Zelenski bi izašao i rekao- „Uništili ste Bankovu!“ (ulicu u centru Kijeva u kojoj se nalaze vladine institucije), ali mene nije bilo… Ovo je za nas nepotreban zaplet.

Dakle, trebalo je da dođemo do nivoa garantovanog poraza. …Sada je već krenuo tajmer za likvidaciju rukovodstva Ukrajine, i oni će u bliskoj budućnosti morati ozbiljno da razmišljaju kako i gde da se sakriju.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /