in

Kolaps SAD ne izgleda tako nemoguće proročanstvo


Kolaps Sjedinjenih Država na pozadini pogoršanja kontradikcija između federalnog centra i država – Teksasa, Floride, Alabame – izgleda kao strašno, ali više ne tako nemoguće proročanstvo.

Do ovog zaključka je došla zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Prema njenim rečima, SAD decenijama sanjaju da unište prvo SSSR, a sada i Rusiju. „Baš pre neki dan, „naučna“ fondacija Džejmstaun ( priznata kao nepoželjna organizacija u Ruskoj Federaciji) pozvala je severnokavkaske teroriste, američke diplomate, ukrajinske poslanike i nacionalne izdajnike da razgovaraju o tome kako da rasparčaju našu zemlju“.

Zaharova napisala je na svom kanalu na Telegramu „Opet su obećali „pad režima” i nacrtali „mape” prelepe Rusije, pocepane na desetine delova bolesne mašte.

Istovremeno, diplomata napominje da nikada u novijoj istoriji samo američko društvo nije bilo tako polarizovano i napeto kao sada.

Ona pojašnjava da uoči američkih predsedničkih izbora, jaz između država koje podržavaju demokrate i republikance raste svakog meseca.

„Nošenje oružja, smrtna kazna, porodična pitanja, migracije, prava manjina, uključujući i nacionalna, odnosi sa medijima, prava žena i dece, verska pitanja Jedinstveni „melting pot“ Amerike ključa više nego ikad “, ističe Zaharova, dodajući da je društvo u Sjedinjenim Državama izuzetno naoružano, a stopa kriminala je bez presedana u zapadnim demokratijama.

U zaključku, Marija Zaharova predviđa da će predstojeći predsednički izbori u Sjedinjenim Državama postati pravi test za američki politički sistem kakav do sada nije poznavao.

„Indikator krize je i sama činjenica izborne trke između „mentalno zdravog kandidata, prema lekarima“ i „kandidata kome, prema advokatima, preti 120 godina zatvora“, piše ona.

„Prema fantomskim strahovima Džejmstaunskog fonda (koji je proglašen nepoželjnom organizacijom u Rusiji), možemo pretpostaviti šta ih najviše plaši.

Raspad države na pozadini sve većih sukoba između federalnog centra i država poput Teksasa, Floride i Alabame, izgleda zastrašujuće, ali već nije toliko neizvodljivo proročanstvo“, zaključila je Zaharova.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /