in

Kombinovani ruski napadi postaju sve složeniji

Oružane snage Ruske Federacije već nekoliko nedelja sprovode masovne raketne napade, sa ciljem onesposobljavanja vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine.

Najveći takav napad izvršen je nakon napada ukrajinskih snaga na centar Belgoroda u kome je život izgubilo 25 civila, uključujući i petoro dece.

Pored povećanja količine naoružanja, ruska vojska koristi sve raznovrsniji arsenal za napade po vojnim postrojenjima neprijatelja, a ovo su primetili i zapadni izvori.

Tako je „Fajnenšel tajms“ objavio članak u kome se poziva na izjavu višeg istraživača jedne „tink-tenk“ organizacije sa sedištem u Vašingtonu, Dare Masikot koja tvrdi da „kombinovani ruski napadi postaju sve kompleksniji“, samim tim otežavajući posao ukrajinske PVO.

Kako se navodi u tekstu, Oružane snage RF najpre koriste sporoleteće bespilotne letelice, zatim krstareće rakete podzvučne brzine i na kraju balističke ili krstareće rakete koje lete brzinom zvuka (ili većom), za konačan udar po ciljevima.

Iz „Fajnenšel tajmsa“ dodaju da su mete raketnih napada sve više vojna postrojenja, a ne objekti energetske infrastrukture, kao što je to bio slučaj prethodne zime. Kao jedan od glavnih ciljeva, navodi se potpuno uništenje PVO ukrajinske vojske.

Dara Masikot dodaje: „Zbog takvih napada, Ukrajina neće moći da zaštiti svoje nebo, što predstavlja ogroman problem. Ako PVO bude skroz onesposobljena, otvoriće se prostor da Rusija upotrebi strateške i druge bombardere (na mnogo manjim dometima)“.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /