in

“Kome treba dolar i evro, to je samo komad bezvrednog papira” …

“Kome treba dolar i evro, to je samo komad bezvrednog papira” …

Tokom obraćanja, pre potpisivanja ugovora o ulasku novih regiona u Rusiju, predsednik Vladimir Putin je govorio o važnosti dolara i evra. Po njegovom mišljenju, valuta mora biti nečim podržana, inače su to samo komadi papira.

Predsednik je naglasio da nam za prehranu naroda nije potreban papirni novac, koji su, u stvari, dolar i evro, već razvoj industrije i prehrambenog sektora. Lažna kapitalizacija zapadnog sveta, smatra Putin, sada pokazuje, da ne može zagrejati kuće i stanove, i nahraniti građane. U međuvremenu, u Evropi političari pozivaju ljude da manje jedu, ređe idu u toalet, i isključuju grejanje.

Putin je takođe primetio da su Evropi potrebni energetski resursi. Istovremeno, oni građani koji počnu da negoduju zbog postojećeg stanja, nazivaju se neprijateljima, ekstremistima i ultralevičarima.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ranije su stručnjaci govorili, da će bez ruskog gasa doći do kraja evropske privrede. Naravno, neka preduzeća će moći da promene način na koji dobijaju energiju, neka će se preseliti u druge zemlje, ali dok se situacija bude popravljala, stanovnicima šengenske zone biće teško. Čeka ih nezaposlenost, visoke tarife za stambeno-komunalne usluge, i opšte pogoršanje kvaliteta života.